Home Actueel

Nieuws

Astrid Oomens droomt van een fietsreis naar Portugal

Geniaal: handbiken met een fietscaravan (+ hulphond + rolstoel)

Met een handbike met ondersteuning trekt Astrid Oomens erop uit om te kamperen in haar fietscaravan.

Ruim 47 kilometer in 1 uur! Bekijk de videobeelden.

Werelduurrecord handbiken weer in handen van Geert Schipper

Op magistrale wijze heeft Geert Schipper op 9 november in Alkmaar het werelduurrecord handbiken veroverd. Hij klokte na 60 minuten af op 47 kilometer en 289 meter.

Hoe moet je trainen voor een goede finishtijd?

Vermogen en finishtijd van de HandbikeBattle

In een eerdere HandbikeBattle-studie hebben we op basis van hartfrequentie onderzocht hoe zwaar de beklimming eigenlijk is. Daaruit bleek dat deelnemers lange tijd op zeer hoge intensiteit moeten kunnen handbiken. De hartfrequentie kan echter ook worden beïnvloed door factoren zoals bijvoorbeeld de temperatuur of stress.

Geannuleerd!

Rooie Zondag 23 oktober, de laatste ronde in de NHC

Duizenden lampjes schitteren op de najaarskermis op het Chasséveld in Breda. De laatste NHC-wedstrijd vindt plaats op 23 oktober, de eerste zondag van de Bredase kermis. Geannuleerd!

Tonneke's column

Honger

Tonneke's column gaat over honger. Honger naar de handbike. Honger tijdens het handbiken.

Snelle race in de Achterhoek

De nieuwe Nederlandse wegkampioenen

Het leek wel een racecircuit daar in Varsseveld. Prachtig asfalt, ruime bochten en lange rechte stukken. De snelheden van de handbikers op het NK lagen dan ook hoog.

Handbike Hygge in Denemarken

Een ongelooflijk mooi avontuur!

Sandra Prins is al gauw enthousiast als het over handbiken gaat. Maar nu helemaal!

NK Para-cycling Weg en recreantenraces

Op 24 september is dé nationale Para-cycling Dag in de Achterhoek

Op zaterdag 24 september 2022 wordt het NK Weg Para-cycling gehouden in Varsseveld voor KNWU licentiehouders. Er is ook een uitgebreid programma voor recreanten op aangepaste fietsen. Welke nieuwe gezichten staan straks op deze groepsfoto uit Bladel, 2015?

Sportieve strijd op hoog niveau in Beverwijk

Om de Kees van Velzen Cup

Na een jaar uitstel vond op 4 september de eerste Kees van Velzen Cup plaats op het parkoers van BRC Kennemerland. Het leverde gelijk een memorabele dag op met prachtige deelnemers!

Zonnig NK Para-cycling Tijdrijden in Amersfoort

Te midden der kampioenen

Het NK Para-cycling Tijdrijden 2022 in het unieke decor van het militaire oefenterrein De Vlasakkers was een wedstrijd om niet gauw te vergeten. Om meerdere redenen.

NHC op 4 september

Kees van Velzen Cup Beverwijk

Uitnodiging voor 4 september in Beverwijk.

Heb jij de gouden tip?

Slippend voorwiel

Als de weg omhoog gaat, raakt Tonneke altijd in paniek. Want het voorwiel van zijn aankoppelbike begint dan geheid te slippen.

Het spektakel van Steenwijk 2022

Jetze is de beste handbiker

Op 2 augustus konden de handbikers voor het eerst aan de bak in Steenwijk. Deze wedstrijd was pas laat toegevoegd aan de NHC-kalender. Toch was het een succes.

FranssenFrankenRonde Heerlen

Mitch Valize wint in eigen stad

Een droomscenario voor de lokale held Mitch Valize. Hij wint op 29 juli de NHC-wedstrijd in Heerlen, zijn woonplaats. En hoe! De hele wedstrijd lang reed Mitch in de voorste gelederen.

Jetze Plat verpulvert zijn oude parkoersrecord

Groot enthousiasme in Delden

In Delden herleeft een traditie. De oudste nog bestaande handbikewedstrijd van Nederland kan eindelijk weer doorgaan. Net als de Rolstoel4daagse - de 32e alweer.

Wat betekent het classificatie-onderzoek van Rafael Muchaxo voor de praktijk?

Zo kan de classificatie voor handbikers verbeteren

De recent gepubliceerde onderzoeksresultaten van promovendus Rafael Muchaxo worden hopelijk opgepakt door de UCI. Dat leidt dan in de nabije toekomst tot een hernieuwde, verbeterde classificatie van handbikers. Kees van Breukelen doet in dit artikel alvast wat concrete voorstellen. Hij is al jaren een gezaghebbend classifier voor diverse rolstoelsporten. Dus Kees kan het weten.

Een klassieker voor álle handbikers

Criterium plus Twentse Rolstoel4Daagse in Delden

Op 25 juli start de Twenste Rolstoel4Daagse met een criterium dwars door Delden. De volgende dag begint de Rolstoel4Daagse, waaraan je ook één dagje kunt meedoen. Met elk type handbike.

Nieuw klassement voor Nederlandse en Belgische handbikers

Para-cycling Series – initiatief van KNWU-Para-cycling en G-sport Vlaanderen

Handbikers kunnen dit seizoen punten verzamelen voor het nieuwe internationale klassement Para-cycling Series. Dat omvat vier wedstrijden in Nederland en Vlaanderen.

Handbiken in de FranssenFrankenRonde

NHC-wedstrijd op 29 juli in Heerlen

Vlak na de Tour de France staat een NHC-wedstrijd op het programma van de FranssenFrankenRonde Heerlen. Handbikers in een profronde, dat is een unieke combinatie.

Gezocht: handbikers die meedenken over de plannen

Aanleg Wielerparcours Olympuspark Almere

In Almere wordt een fraai wielerparcours aangelegd met een lengte van ruim 2,5 km. Om het parcours en de faciliteiten ook af te stemmen op de wensen van handbikers, zoekt wielervereniging FRTC Almere contact met handbikers die hierover willen meedenken.

liveblog

HandbikeBattle 2022

Op 23 juni 2022 is er eindelijk weer de 'echte' HandbikeBattle in Oostenrijk. De HandbikeBattle is een jaarlijks terugkerend evenement voor mensen met een lichamelijke beperking... en een handbike. Een liveblog in voor tijdens en na het evenement.