Home Actueel

Nieuws

Handbike Hygge in Denemarken

Een ongelooflijk mooi avontuur!

Sandra Prins is al gauw enthousiast als het over handbiken gaat. Maar nu helemaal!

NK Para-cycling Weg en recreantenraces

Op 24 september is dé nationale Para-cycling Dag in de Achterhoek

Op zaterdag 24 september 2022 wordt het NK Weg Para-cycling gehouden in Varsseveld voor KNWU licentiehouders. Er is ook een uitgebreid programma voor recreanten op aangepaste fietsen. Welke nieuwe gezichten staan straks op deze groepsfoto uit Bladel, 2015?

Sportieve strijd op hoog niveau in Beverwijk

Om de Kees van Velzen Cup

Na een jaar uitstel vond op 4 september de eerste Kees van Velzen Cup plaats op het parkoers van BRC Kennemerland. Het leverde gelijk een memorabele dag op met prachtige deelnemers!

Zonnig NK Para-cycling Tijdrijden in Amersfoort

Te midden der kampioenen

Het NK Para-cycling Tijdrijden 2022 in het unieke decor van het militaire oefenterrein De Vlasakkers was een wedstrijd om niet gauw te vergeten. Om meerdere redenen.

NHC op 4 september

Kees van Velzen Cup Beverwijk

Uitnodiging voor 4 september in Beverwijk.

Heb jij de gouden tip?

Slippend voorwiel

Als de weg omhoog gaat, raakt Tonneke altijd in paniek. Want het voorwiel van zijn aankoppelbike begint dan geheid te slippen.

Het spektakel van Steenwijk 2022

Jetze is de beste handbiker

Op 2 augustus konden de handbikers voor het eerst aan de bak in Steenwijk. Deze wedstrijd was pas laat toegevoegd aan de NHC-kalender. Toch was het een succes.

FranssenFrankenRonde Heerlen

Mitch Valize wint in eigen stad

Een droomscenario voor de lokale held Mitch Valize. Hij wint op 29 juli de NHC-wedstrijd in Heerlen, zijn woonplaats. En hoe! De hele wedstrijd lang reed Mitch in de voorste gelederen.

Jetze Plat verpulvert zijn oude parkoersrecord

Groot enthousiasme in Delden

In Delden herleeft een traditie. De oudste nog bestaande handbikewedstrijd van Nederland kan eindelijk weer doorgaan. Net als de Rolstoel4daagse - de 32e alweer.

Wat betekent het classificatie-onderzoek van Rafael Muchaxo voor de praktijk?

Zo kan de classificatie voor handbikers verbeteren

De recent gepubliceerde onderzoeksresultaten van promovendus Rafael Muchaxo worden hopelijk opgepakt door de UCI. Dat leidt dan in de nabije toekomst tot een hernieuwde, verbeterde classificatie van handbikers. Kees van Breukelen doet in dit artikel alvast wat concrete voorstellen. Hij is al jaren een gezaghebbend classifier voor diverse rolstoelsporten. Dus Kees kan het weten.

Een klassieker voor álle handbikers

Criterium plus Twentse Rolstoel4Daagse in Delden

Op 25 juli start de Twenste Rolstoel4Daagse met een criterium dwars door Delden. De volgende dag begint de Rolstoel4Daagse, waaraan je ook één dagje kunt meedoen. Met elk type handbike.

Nieuw klassement voor Nederlandse en Belgische handbikers

Para-cycling Series – initiatief van KNWU-Para-cycling en G-sport Vlaanderen

Handbikers kunnen dit seizoen punten verzamelen voor het nieuwe internationale klassement Para-cycling Series. Dat omvat vier wedstrijden in Nederland en Vlaanderen.

Handbiken in de FranssenFrankenRonde

NHC-wedstrijd op 29 juli in Heerlen

Vlak na de Tour de France staat een NHC-wedstrijd op het programma van de FranssenFrankenRonde Heerlen. Handbikers in een profronde, dat is een unieke combinatie.

Gezocht: handbikers die meedenken over de plannen

Aanleg Wielerparcours Olympuspark Almere

In Almere wordt een fraai wielerparcours aangelegd met een lengte van ruim 2,5 km. Om het parcours en de faciliteiten ook af te stemmen op de wensen van handbikers, zoekt wielervereniging FRTC Almere contact met handbikers die hierover willen meedenken.

liveblog

HandbikeBattle 2022

Op 23 juni 2022 is er eindelijk weer de 'echte' HandbikeBattle in Oostenrijk. De HandbikeBattle is een jaarlijks terugkerend evenement voor mensen met een lichamelijke beperking... en een handbike. Een liveblog in voor tijdens en na het evenement.

Wat zijn de wezenlijke fysieke verschillen tussen handbikers?

Promovendus Rafael Muchaxo legt een nieuw fundament voor de classificatie van handbikers

Bewegingswetenschapper Rafael Muchaxo heeft de afgelopen vier jaar onderzocht hoe de classificatie van handbikers beter onderbouwd kan worden.

Van Pieterburen naar de Pietersberg

René deed het, ondanks pijnlijke luchtwegen

Afgelopen zaterdag begon ik aan m’n uitdaging om het Pieterpad te rijden op de handbike ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 10 jaar tijd heb ik geen koorts meer gehad maar vrijdagmorgen stond ik op met koorts en last van m’n luchtwegen.

Laagvliegen naast de startbaan

Film van de NHC-wedstrijd in Rotterdam

De kop is er af. Het handbikeseizoen 2022 is in Rotterdam echt begonnen. Met nieuwe en onbekende deelnemers. Jelle van Kleef maakte een fraaie film van dit evenement. Dank daarvoor, Jelle!

Tonneke's column

Professional

Oud-coureur Tonneke wil er ook als handbiker graag professioneel uit zien. Maar dat valt niet mee.

Kermisronde van Westerhoven op 28 mei

Alex Boogaars rijdt mee in zijn thuiswedstrijd

Westerhoven (in de Brabantse Kempen) heeft de eer om voor het eerst een NHC-wedstrijd te organiseren. Op 28 mei wordt het daar keigezellig, want er is ook nog kermis! Alex Boogaars (klasse MH3) is in Westerhoven de plaatselijke favoriet. Hij verwacht spektakel.

Het Pieterpad op armkracht

Een nieuwe uitdaging voor René Verleg

Rene Verleg is 54 jaar. Sinds zijn onderbeenamputatie houdt hij van handbiken. En ook van lange afstanden. Dit jaar rijdt hij in een week het Pieterpad van Pieterburen naar de Pietersberg in Maastricht. Solo.