Home Actueel

Nieuws

Ronde van Drenthe - inclusief de VAM-berg

Toertocht van 25 of 47 km

De Ronde van Drenthe organiseert voor de zevende keer op zaterdag 11 maart een toertocht die, naast de handbikers, ook geschikt is voor mensen op aangepaste (lig)fietsen, duo-fietsen, driewiel-fietsen, tandems en fietsen met trapondersteuning.

Liefst 30 specifieke trainingsprogramma’s

Nederlandstalige trainings-app voor para-cycling

Wil je fitter worden met je handbike? Train je voor een evenement als de HandbikeBattle? Dan is de Nederlandstalige KNWU Fondo-app een doeltreffend en betaalbaar hulpmiddel. En ook heel inspirerend als je meer wilt weten over training, materiaal en voeding.

Tonneke's nieuwe scheuriezer

Sinds kort ben ik de trotse bezitter van een nieuwe handbike. Ik heb het geloof ik al eens een keer gezegd; het handbiken ging de laatste keren steeds moeizamer.

Hyggelig en heuvelig toeren in Noord-Jutland

Doe mee aan de Handbike Hygge 2023

Zin in een sportieve fietsvakantie? Vanaf 14 januari kun je je opgeven voor de fameuze Handbike Hygge. De derde editie alweer. Wegens succes geprolongeerd.

Hoe Geert Schipper het werelduurrecord heroverde

Alles voor het goede gevoel

Magistraal! Op 9 november 2022 verbeterde triatleet Geert Schipper het werelduurrecord handbiken naar 47,289 km per uur. Waarom wilde hij dat? Waarom lukte het hem? En wie kan hem onttronen? Geert legt het ons uit.

Astrid Oomens droomt van een fietsreis naar Portugal

Geniaal: handbiken met een fietscaravan (+ hulphond + rolstoel)

Met een handbike met ondersteuning trekt Astrid Oomens erop uit om te kamperen in haar fietscaravan.

Ruim 47 kilometer in 1 uur! Bekijk de videobeelden.

Werelduurrecord handbiken weer in handen van Geert Schipper

Op magistrale wijze heeft Geert Schipper op 9 november in Alkmaar het werelduurrecord handbiken veroverd. Hij klokte na 60 minuten af op 47 kilometer en 289 meter.

Hoe moet je trainen voor een goede finishtijd?

Vermogen en finishtijd van de HandbikeBattle

In een eerdere HandbikeBattle-studie hebben we op basis van hartfrequentie onderzocht hoe zwaar de beklimming eigenlijk is. Daaruit bleek dat deelnemers lange tijd op zeer hoge intensiteit moeten kunnen handbiken. De hartfrequentie kan echter ook worden beïnvloed door factoren zoals bijvoorbeeld de temperatuur of stress.

Geannuleerd!

Rooie Zondag 23 oktober, de laatste ronde in de NHC

Duizenden lampjes schitteren op de najaarskermis op het Chasséveld in Breda. De laatste NHC-wedstrijd vindt plaats op 23 oktober, de eerste zondag van de Bredase kermis. Geannuleerd!

Tonneke's column

Honger

Tonneke's column gaat over honger. Honger naar de handbike. Honger tijdens het handbiken.

Snelle race in de Achterhoek

De nieuwe Nederlandse wegkampioenen

Het leek wel een racecircuit daar in Varsseveld. Prachtig asfalt, ruime bochten en lange rechte stukken. De snelheden van de handbikers op het NK lagen dan ook hoog.

Handbike Hygge in Denemarken

Een ongelooflijk mooi avontuur!

Sandra Prins is al gauw enthousiast als het over handbiken gaat. Maar nu helemaal!

NK Para-cycling Weg en recreantenraces

Op 24 september is dé nationale Para-cycling Dag in de Achterhoek

Op zaterdag 24 september 2022 wordt het NK Weg Para-cycling gehouden in Varsseveld voor KNWU licentiehouders. Er is ook een uitgebreid programma voor recreanten op aangepaste fietsen. Welke nieuwe gezichten staan straks op deze groepsfoto uit Bladel, 2015?

Sportieve strijd op hoog niveau in Beverwijk

Om de Kees van Velzen Cup

Na een jaar uitstel vond op 4 september de eerste Kees van Velzen Cup plaats op het parkoers van BRC Kennemerland. Het leverde gelijk een memorabele dag op met prachtige deelnemers!

Zonnig NK Para-cycling Tijdrijden in Amersfoort

Te midden der kampioenen

Het NK Para-cycling Tijdrijden 2022 in het unieke decor van het militaire oefenterrein De Vlasakkers was een wedstrijd om niet gauw te vergeten. Om meerdere redenen.

NHC op 4 september

Kees van Velzen Cup Beverwijk

Uitnodiging voor 4 september in Beverwijk.

Heb jij de gouden tip?

Slippend voorwiel

Als de weg omhoog gaat, raakt Tonneke altijd in paniek. Want het voorwiel van zijn aankoppelbike begint dan geheid te slippen.

Het spektakel van Steenwijk 2022

Jetze is de beste handbiker

Op 2 augustus konden de handbikers voor het eerst aan de bak in Steenwijk. Deze wedstrijd was pas laat toegevoegd aan de NHC-kalender. Toch was het een succes.

FranssenFrankenRonde Heerlen

Mitch Valize wint in eigen stad

Een droomscenario voor de lokale held Mitch Valize. Hij wint op 29 juli de NHC-wedstrijd in Heerlen, zijn woonplaats. En hoe! De hele wedstrijd lang reed Mitch in de voorste gelederen.

Jetze Plat verpulvert zijn oude parkoersrecord

Groot enthousiasme in Delden

In Delden herleeft een traditie. De oudste nog bestaande handbikewedstrijd van Nederland kan eindelijk weer doorgaan. Net als de Rolstoel4daagse - de 32e alweer.

Wat betekent het classificatie-onderzoek van Rafael Muchaxo voor de praktijk?

Zo kan de classificatie voor handbikers verbeteren

De recent gepubliceerde onderzoeksresultaten van promovendus Rafael Muchaxo worden hopelijk opgepakt door de UCI. Dat leidt dan in de nabije toekomst tot een hernieuwde, verbeterde classificatie van handbikers. Kees van Breukelen doet in dit artikel alvast wat concrete voorstellen. Hij is al jaren een gezaghebbend classifier voor diverse rolstoelsporten. Dus Kees kan het weten.