Home Actueel

Nieuws

Bij het vertrek van een succesrijke bondscoach

Eelke van der Wal - aanjager van para-cycling op topniveau

Para-cycling bondscoach Eelke van der Wal nam op 1 oktober afscheid van de KNWU. Onder zijn leiding behaalden Nederlandse tandemmers, cycling-renners en handbikers heel veel medailles op weg en baan. Hoe kijkt Eelke terug op deze uitzonderlijke carrière van twaalf jaar?

Impressie van een stralende HandbikeBattle Dutch Edition

Alles liep soepel, behalve die klim op het Tom Dumoulin Bikepark

Ook voor fotografe Sonja de Groot was het een prachtige dag. Sonja laat je graag mee genieten met deze selectie uit haar fotoalbum.

HandbikeBattle Dutch Edition 2021 op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard

Trots en teambuilding bij de enthousiaste HelioHeroes

Ook de HelioHeroes van revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee traden op 9 oktober aan in Sittard. Hoe kijken deze Heroes en hun buddy’s terug op 2,5 uur stevig handbiken op en rond de steile Limburgse heuvel? Ieder teamlid maakte op verzoek van Sandra Prins een terugblik. Dat levert acht mooie persoonlijke ervaringen op.

Wat een prachtige uitzichten op de bergen!

De Alpentocht van Sandra Prins

Wat ben ik dankbaar dat ik zo’n ongelooflijk, machtig mooi avontuur heb mogen beleven voor de Cliniclowns. De Alpentocht is een wandel-, hardloop-, fietstocht naar de Top van Val Thorens en ik geef toe: het was zwaar, maar oh zo gaaf. Ik heb enorm genoten.

Een kennismaking met Frontline in Brummen

Groot in handbikes met ondersteuning

Elk jaar leren meer en meer handbikers waar Brummen ligt. In die Gelderse plaats is namelijk een bijzonder bedrijf gevestigd - Frontline. Daar bedenken ze spontaan technische oplossingen voor je persoonlijke wensen.

Een beeldverhaal van Inge en Mathilde

De Fuji kleurt oranje

Met dank aan de livestreams uit Tokio hebben we onze handbikende vedetten goed kunnen volgen. De fotografen Inge Hondebrink en Mathilde Dusol stonden er met hun lens bovenop. Een terugblik op prachtige sporters.

Laura de Vaan zet de wekker en geniet

Wat een dag!

De heren H5 trappen af met hun 79 kilometer lange wegwedstrijd om 9.30 uur in Tokio. Voor de volgers in Nederland betekent dat dus nachtwerk om de race te zien. Ook ik heb mijn wekker gezet. En daar heb ik geen spijt van.

Commentaar van een insider op de tijdrit in Tokio

Laura de Vaan kijkt naar haar oud-collega's

In de ochtend van 31 augustus 2021 staan in Tokio de handbikers aan de start van de tijdrit. In drie wedstrijden doen Nederlandse handbikers mee. Stuk voor stuk zijn ze medaillekandidaat. Maar in elke wedstrijd kan er maar één de beste te zijn.

Tokio

Kijk hier de livestreams terug van triatlon en handbiken

Wie geen zin of tijd had om 's nachts uren naar livestreams te kijken, die krijgt een herkansing.

Fotoalbum van de eerste Nederlandse wedstrijd van dit seizoen

Op de Olympus in Varsseveld

Het was even wennen tijdens de NHC-seizoensopening van 2021. Want in Varsseveld moest je jezelf opnieuw uitvinden. Hoe rijdt je ook al weer in een peloton? Hoe sterk zijn mijn armen na een competitieloos coronajaar? Wie zijn nu mijn concurrenten? En hoe hard gaan die?

Mooi interview in KNWU Magazine

Trainen voor Tokio met Jennette Jansen

Handbikester Jennette Jansen doet in Tokio voor de zevende keer mee aan Paralympische Spelen.

Sportief nachtwerk voor de echte fans

Hoe volg ik 'onze' handbikers in Tokio?

Tokio is ver weg, maar dankzij livestreams ook dichtbij. Hier zie je wanneer de handbikers op de Paralympische Spelen starten en hoe je er toch bij kunt zijn.

NHC Beverwijk, 11 september, 13 uur

Kees van Velzen Cup

Handbike Team Noord-Holland nodigt handbikers uit voor de NHC Kees van Velzen Cup, aanstaande 11 september in Beverwijk.

Wat de Tokyo-handbike van Jonas Van de Steene zo bijzonder maakt

Technisch expert Mark Van Extergem onthult de laatste details

Details beslissen bij wereldtoppers vaak over winst of verlies. Dus op de Paralympische Spelen kunnen deze ‘marginal gains’ ook doorslaggevend zijn. En daar horen technische snufjes bij, die meestal geheim blijven.

Eerste handbikewedstrijd van 2021

Recreanten en NHC-renners welkom in Varsseveld

Op een vijfsterren circuit in het Gelderse Varsseveld zijn op 28 augustus vastframehandbikers en recreanten met een aankoppelhandbike allemaal welkom. Ook de komende jaren.

Met zijn Quickie® Shark RS van carbon

Brengt Japan Jonas een medaille?

Jonas van de Steene (MH4) dicht zichzelf in Tokio reële medaillekansen toe. De ingrediënten voor zijn optimisme: een nieuwe handbike van carbon en gedisciplineerd trainen rond zijn huis op Lanzarote.

Mitch Valize (MH5) overwon motivatiedip en is nu tweevoudig wereldkampioen

Dankzij corona toch naar de Spelen

‘Omdat ik in juni wereldkampioen ben geworden mag ik alsnog naar de Paralympische Spelen’, constateert Mitch Valize tevreden. ‘Dat had ik vooraf niet verwacht.’

Chantal Haenen wint twee wereldtitels bij de WH5

‘Ik ben veel sterker geworden’

Ze is 24 lentes jong. En nu al breekt ze met vlag en wimpel door. En hoe! Chantal Haenen zelf had dat wel een beetje verwacht, want ze heeft in het extra coronajaar fysiek veel progressie geboekt.

Weet je al wat een 'throttle' is?

De techniek achter de Off Road Handbike

De ontwikkeling van de handbike blijft doorgaan. Ook in technisch opzicht. De laatste loot aan de stam is de elektrisch ondersteunde off road handbike.

We kunnen weer wedstrijden rijden!

NHC 2021 loopt van augustus tot september

Negen maanden hebben de wedstrijdhandbikers droog gestaan. Maar gelukkig zijn er deze zomer en najaar toch nog zes - sorry: vijf - kansen voor sportieve krachtmetingen.

Opnieuw topprestaties op het WK

Het is ongelooflijk maar waar. Jetze, Jennette, Chantal en Mitch winnen ook in de wegrace goud.