Start je Battle-training op 21 januari met Fondo Pro

Deze speciale trainings-app is een echte aanrader

Deze speciale trainings-app is een echte aanrader

Wil je efficiënt trainen voor de HandbikeBattle of een ander klimevenement? Gebruik dan het nieuwe, Nederlandstalige trainingsprogramma van 22 weken op de Fondo-app. Speciaal gemaakt voor beginnende handbikers door deskundige wielertrainers van de KNWU. Start je training op 22 januari en finish moe maar voldaan op 27 juni in Oostenrijk.


Misschien klinkt dit als een reclametekst, maar het is echt waar. Bij Handbiken.nl gebruiken we de Fondo app al twee jaar voor allerlei handbike-trainingen. Onze handbikende redacteur heeft nu ook het nieuwe Battle trainingsprogramma bestudeerd. En hij is razend enthousiast. Waarom? Omdat de app fijne keuzemogelijkheden biedt en een tastbaar resultaat. De trainingen zijn gevarieerd en uitstekend gedoseerd.


Het Battle trainingsprogramma op Fondo

Druk in gedachten op het Fondo logo. Dan zie je onderstaand lijstje met alle Battle trainingen voor beginners (niveau 1) van week 1 tot week 22. Elke week telt drie afwisselende trainingen. De kortste trainingsweek duurt 3 uur, de langste 7,5 uur.

Hoe ziet een weekprogramma bij Fondo er uit, bijvoorbeeld trainingsweek 2? Je ziet hieronder een screenshot met 3 trainingen: een zwaardere en een standaard sprinttraining, en een hersteltraining. Al met al ruim vier uur training. Er staat voor deze startfase een belangrijke tegeltjeswijsheid bij: het is de optelsom van alle trainingen die voor het resultaat zorgt.
Flexibel

We hadden het zojuist over keuzemogelijkheden. Om te zien welke keuzes er bestaan binnen één bepaalde training kiezen we als voorbeeld de standaard sprinttraining van 60 minuten in trainingsweek 2.


Op deze afbeelding is heel veel te zien. Het gaat om een standaard sprinttraining van 1 uur, op basis van hartslagmeting uitgedrukt in hartslagzones. Sprinttrainingen zijn erg goed om kracht en snelheid op te doen. Het programma bestaat uit een warming up van 21 minuten, gevolgd door zes sprints van 1 minuut plus herstel van 2 minuten. Tot slot een rustige cooling down van 21 minuten. Al met al lekker intensief, maar uitermate nuttig bij klimtrainingen.


Kiezen

Wat zijn je keuzemogelijkheden? Deze standaard sprinttraining kun je ook lichter (4 sprints) of zwaarder (6 sprints in meer tijd) uitvoeren. Daarnaast heb je, voor je met de Battle trainingen begint, de keuze uit 3 mogelijkheden om je trainingsinspanningen te meten: op gevoel (gratis), met een hartslagmeter (betaalbaar), of met een vermogens-/wattagemeter (duur). Fondo laat de keuze aan jou - en dat doen niet alle training apps.


Fondo in combinatie met checkMyRide

Wie het eenvoudig wil houden kiest bij dit lange Battle trainingsprogramma voor een Pro-abonnement op Fondo (€ 7 per maand of € 40 per jaar) en voor een betaalbare hartslagmeter met Bluetooth maar zonder dure navigatie-opties. Combineer dat met de gratis checkMyRide app op je smartphone, zodat je je inspanningen van elke Fondo-training onderweg duidelijk kunt zien, binnen en buiten. Fondo-trainingen zijn trouwens ook te koppelen met de populaire Zwift app en - voor onderweg - met fietscomputers van Garmin en Wahoo.

Op 4 januari a.s. starten Fondo en de HandbikeBattle een informatiecampagne over hun trainings app. Dan kom je nog veel meer te weten over deze onmisbare tool voor teams en individuele deelnemers aan de Battle 2024.


https://knwufondo.nl/

12-12-2023
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws