Home Actueel

Nieuws

Een klassieker voor álle handbikers

Criterium plus Twentse Rolstoel4Daagse in Delden

Op 25 juli start de Twenste Rolstoel4Daagse met een criterium dwars door Delden. De volgende dag begint de Rolstoel4Daagse, waaraan je ook één dagje kunt meedoen. Met elk type handbike.

Nieuw klassement voor Nederlandse en Belgische handbikers

Para-cycling Series – initiatief van KNWU-Para-cycling en G-sport Vlaanderen

Handbikers kunnen dit seizoen punten verzamelen voor het nieuwe internationale klassement Para-cycling Series. Dat omvat vier wedstrijden in Nederland en Vlaanderen.

Handbiken in de FranssenFrankenRonde

NHC-wedstrijd op 29 juli in Heerlen

Vlak na de Tour de France staat een NHC-wedstrijd op het programma van de FranssenFrankenRonde Heerlen. Handbikers in een profronde, dat is een unieke combinatie.

Gezocht: handbikers die meedenken over de plannen

Aanleg Wielerparcours Olympuspark Almere

In Almere wordt een fraai wielerparcours aangelegd met een lengte van ruim 2,5 km. Om het parcours en de faciliteiten ook af te stemmen op de wensen van handbikers, zoekt wielervereniging FRTC Almere contact met handbikers die hierover willen meedenken.

liveblog

HandbikeBattle 2022

Op 23 juni 2022 is er eindelijk weer de 'echte' HandbikeBattle in Oostenrijk. De HandbikeBattle is een jaarlijks terugkerend evenement voor mensen met een lichamelijke beperking... en een handbike. Een liveblog in voor tijdens en na het evenement.

Wat zijn de wezenlijke fysieke verschillen tussen handbikers?

Promovendus Rafael Muchaxo legt een nieuw fundament voor de classificatie van handbikers

Bewegingswetenschapper Rafael Muchaxo heeft de afgelopen vier jaar onderzocht hoe de classificatie van handbikers beter onderbouwd kan worden.

Van Pieterburen naar de Pietersberg

René deed het, ondanks pijnlijke luchtwegen

Afgelopen zaterdag begon ik aan m’n uitdaging om het Pieterpad te rijden op de handbike ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 10 jaar tijd heb ik geen koorts meer gehad maar vrijdagmorgen stond ik op met koorts en last van m’n luchtwegen.

Laagvliegen naast de startbaan

Film van de NHC-wedstrijd in Rotterdam

De kop is er af. Het handbikeseizoen 2022 is in Rotterdam echt begonnen. Met nieuwe en onbekende deelnemers. Jelle van Kleef maakte een fraaie film van dit evenement. Dank daarvoor, Jelle!

Tonneke's column

Professional

Oud-coureur Tonneke wil er ook als handbiker graag professioneel uit zien. Maar dat valt niet mee.

Kermisronde van Westerhoven op 28 mei

Alex Boogaars rijdt mee in zijn thuiswedstrijd

Westerhoven (in de Brabantse Kempen) heeft de eer om voor het eerst een NHC-wedstrijd te organiseren. Op 28 mei wordt het daar keigezellig, want er is ook nog kermis! Alex Boogaars (klasse MH3) is in Westerhoven de plaatselijke favoriet. Hij verwacht spektakel.

Het Pieterpad op armkracht

Een nieuwe uitdaging voor René Verleg

Rene Verleg is 54 jaar. Sinds zijn onderbeenamputatie houdt hij van handbiken. En ook van lange afstanden. Dit jaar rijdt hij in een week het Pieterpad van Pieterburen naar de Pietersberg in Maastricht. Solo.

Al 33 jaar stimuleert Abel ten Hoorn revalidanten om te wheelen en handbiken

Abel & the Handbikers

In de heksenketel van het Kaunertal is Abel ten Hoorn die altijd vriendelijke, gebrilde en wat kalende man in een groene polo. Wat heeft deze Abel toch met handbiken?

Tonneke's column

Na de winterstop

De winterstop van onze columnist Tonneke is achter de rug.

Nederland en Vlaanderen

Wedstrijdkalender NHC 2022 grotendeels bekend

Na corona krijgen we in 2022 een fraaie doorstart van de Nationale Handbike Competitie (NHC). Te beginnen op 24 april in Geldrop.

Open Dag bij TML Dommelstreek in Geldrop

Heb je interesse om te handbiken? Kom dan kijken naar de mogelijkheden.

HelioHeroes trainen voor de Battle

Voor de HandBikeBattle hebben we met de HelioHeroes ongeveer eens per 3 weken onze teamtraining met voor iedere handbiker een eigen buddy.

Impressie Open Training voor Para-wielrenners

Slalommen, intervallen, versnellen in de bocht. Plus een handicaprace en een duurtraining. Dat stond op 5 maart allemaal op het menu van de Open Training voor para-cycling op Papendal.

Racen op Lanzarote

Het seizoen van de Europese Handbike Competitie (EHC) is in tegenstelling tot veel andere competities niet geschrapt, maar tot twee keer toe verlengd met een jaar. Dat klinkt ingewikkeld maar is het niet.

Oprichting nieuwe handbikeclub in Amersfoort

Er komt een nieuwe parel aan het snoer van handbikeclubs in Nederland. Dit keer in Amersfoort, waar op vrijdag 11 maart een handbike-afdeling ten doop wordt gehouden bij Wielervereniging Eemland.

Tweede Handbike Hygge in Denemarken

Gezellig trainen bestáát

Heb je passie voor handbiken? Ben je redelijk goed getraind? Dan ben je in september hartelijk welkom bij de tweede Handbike Hygge in Denemarken.

Te koop bij Double Performance

Creatieve handbikes van Ultina: de Vektor

Een nieuwkomer op de markt voor vastframe handbikes is de Ultina Vektor. Helemaal uit Bohemen in Tsjechië. Daar ontwikkelt een jong team innovatieve handbikes, sport- en ADL-rolstoelen.