Para-cycling Series 2024

Nieuw klassement België+Nederland over 8 wedstrijden

Nieuw klassement België+Nederland over 8 wedstrijden

Op zaterdag 30 maart start op het circuit van Zolder (B) de eerste wedstrijd van de Para-cycling Series. In totaal tellen dit jaar 8 handbikewedstrijden in Nederland en België mee voor dit klassement van G-Sport Vlaanderen en de KNWU.

Het klassement overkoepelt vier wedstrijden in het noorden van Vlaanderen en vier in de zuidelijke helft van Nederland. Op deze manier zullen handbikers uit beide landen elkaar en hun parkoersen beter leren kennen, is de verwachting.

Veel variatie

Feit is dat de wedstrijdomstandigheden en de omgeving opvallend gevarieerd zijn. In Heusden-Zolder staat een tijdrit op een breed autocircuit op het programma. De tweedaagse (tijdrit en wegkoers) in De Panne (9 en 10 mei) voert langs de Noordzeekust en door West-Vlaamse polders. Het Noord-Brabantse Westerhoven heeft op 25 mei een pittig criterium door de bochtige dorpskern in de aanbieding, Kalmthout voert je op 26 mei door riante villawijken. Op 24 juni ligt in Luyksgestel een feestelijk kermisrondje te wachten. Heerlen schotelt op 26 juli een drukbezocht klimparkoers voor in het centrum. Daarna biedt Brasschaat op 14 augustus een fraai, parkachtig decor. In Utrecht tenslotte race je op 5 oktober een individuele handbike-marathon op het wielercircuit op de Nedereindse Berg.

Alle deelnemers aan een of meer van deze 8 wedstrijden worden automatisch geklasseerd volgens het reglement van de Para-cycling Series. Dat is te vinden via G-Sport Vlaanderen en via de KNWU. Na afloop van de laatste wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats in Utrecht.

Op de foto: Hans De Gryse uit Eernegem (B), die in 2023 deelnam aan alle wedstrijden van de Para-cycling Series in Nederland en België.

04-03-2024
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws