Uitgepijlde toertocht rond Nijmegen op 7 juli

Zevenheuvelenomloop met speciale aandacht voor handbikers

Zevenheuvelenomloop met speciale aandacht voor handbikers

De Zevenheuvelenomloop rond Nijmegen heeft dit jaar iets speciaals voor handbikers: een toertocht van 40 km. Maar 75 km (of meer) mag natuurlijk ook.
Liever niet de hoge snelheden en het gedrang van de wedstrijden, maar toch actief genieten van het evenement en de schitterende omgeving? Dan is de toertocht iets voor jou!
Tijdens een uitgepijlde toertocht van 40, 75, 115, 140 of 160km (inclusief meerdere tussenstops), laten we je de mooiste landschappen en uitzichten van het Rijk van Nijmegen en onze Duitse achtertuin zien.
Start en finish is in het kloppend hart van de Omloop der Zevenheuvelen op de Nijmeegse Kwakkenberg. Dit village d’arrivée is het centrum van zowel de wedstrijdevenementen als de toertocht. Een bruisende plek, waar je onder het genot van een hapje en een drankje na afloop van jouw rit kan genieten van een puik staaltje wedstrijdsport.

Uitgepijld en GPX-file

Onze routes worden zeer goed gewaardeerd door onze deelnemers, vanwege hun variatie en hoogtemeters. Daarnaast zijn ze netjes uitgepijld, maar sturen we je ook de GPX-file toe, zodat je de route kunt uploaden op je fietscomputer.
We bieden toertochten aan van 40, 75, 115, 140 en 160 kilometer. De routes zijn vrij van onverharde stroken en bestaan grotendeels uit asfalt. Onze routes zijn daarnaast stoplichtvrij!

40km – 350 hoogtemeters

De kortste route die we aanbieden is 40 kilometer lang. Gezien de korte afstand is deze route zeer geschikt voor handbikers en gezinnen die samen een mooie ochtend op de fiets willen beleven. De route is bijzonder afwisselend en leidt langs on-Nederlandse uitzichten rondom Groesbeek. Via de rand van het Reichswald fiets je over de Duitse grens weer terug naar het startpunt. Dit mag dan misschien de kortste route zijn, maar omdat je door een heuvelachtig gebied rijdt is het een prachtige uitdaging voor iedereen. Ook handbikers kunnen op deze route hun hart ophalen.
Wist je dat jongeren onder de 16 jaar al voor 5 euro mee kunnen doen aan onze toertocht?

75 km - 400 hoogtemeters

Onze 75 kilometer route is de startlus van alle langere afstanden. Op deze route doe je naast de bekende Zevenheuvelenweg nog een aantal andere parels rondom Nijmegen aan. Denk aan de bossen tussen Groesbeek en Malden, Malden International Airport en de Hatertse Vennen, een prachtig natuurgebied tussen Wijchen en Nijmegen. Via het terrein van de voormalige soepfabriek rij je daarna langs de oude haven de binnenstad van Nijmegen in, om direct rechtsaf de brug over de Waal op te draaien. Vanaf deze brug heb je een prachtig uitzicht over Nijmegen en de Spiegelwaal. Deze zijtak van de rivier is een grote trekpleister voor de Nijmegenaren. Bij zomerdag liggen de strandjes vol met recreanten en schooljeugd en diverse watersportverenigingen hebben hier hun thuisbasis. Hier in Nijmegen Noord doe je onze pleisterplaats aan en fiets je over de brug terug naar de oude stad. Van daaruit maak je een mooie lus over een paar oude dijkjes door de Ooijpolder naar Duitsland. Tenslotte maak je een doorsteek naar de laatste 10 kilometer van alle afstanden. Een heuvelachtige finale met de klim van de Derdebaan als scherprechter.

Voor meer informatie en inschrijving klik je hier.03-06-2024
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws