Rijd jij een etappe mee in deze goededoelen fietstocht voor (ex-)revalidanten?

Geluk in Beweging Challenge: van 4 - 8 maart 2024

Geluk in Beweging Challenge: van 4 - 8 maart 2024

Begin maart rijdt een opvallend peloton door Nederland. Tijdens de Geluk in Beweging Challenge 2024 fietsen (oud-)wielrenners, bekende Nederlanders en fietsers mét en zonder beperking voor een heel goed doel.


Dat goede doel is om  ex-)revalidanten op weg te helpen naar werk. Want na een ingrijpende periode in hun leven moeten ze weer vooruit gaan kijken. Tijdens de vijf etappes van de Challenge vragen de sportieve deelnemers daar aandacht voor. En zo zamelen ze geld in voor de Maartens Foundation. Deze stichting zet zich in om (ex-)revalidanten te helpen bij een nieuwe start in hun leven, dus ook richting werk. Het gezicht van de Maartens Foundation is oud-wielrenner Rob Harmeling, met Wereldkampioen op zijn visitekaartje. In een korte video klinkt zijn boodschap .


Heel haalbaar

Ook jij kunt met één van de vijf etappes mee fietsen: over 90 km, 50 km of 20 kilometer. Het etappeschema is als volgt: 4 maart Veghel, 5 maart Rotterdam, 6 maart Amsterdam, 7 maart Zwolle, 8 maart Enschede. Start en finish zijn steeds in dezelfde stad.

De diehards van de 90 km starten dagelijks om 12 uur. Ze rijden met een gemiddelde van 27-30 km/uur. De 50-km groep wordt in shuttles naar hun startpunt gebracht en rijdt gemiddeld 25 km/uur. De 20-km groep wordt ook naar hun startpunt gebracht en rijdt met een gemiddelde snelheid van 15-20 km/uur. Op 5 km voor de finish komen alle groepen samen en rijden in peloton naar de eindstreep. Kies de snelheid en afstand die bij je past, want meedoen kan voor iedereen die kan fietsen. En elke dag is er een feestelijke afsluiting in de finishlocatie.02-02-2024
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws