Paralympische Talentdag

Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen in Rio in 2016? Heb je sportervaring? Heb je een lichamelijke of visuele handicap? Ben je tussen de 10 en 35 jaar? Wil je je grenzen verleggen en de strijd aangaan met andere sporters op het hoogste niveau? Dan is de Paralympische Talentdag iets voor jou!

Op vrijdag 5 oktober 2012 wordt in het Ronald McDonald Centre voor de vierde keer de Paralympische Talentdag georganiseerd. Tijdens de dag beoordelen bondscoaches het sporttalent van de deelnemers in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe de deelnemer aan de slag kan gaan om zich binnen deze sport te ontwikkelen.

NOC*NSF en de sportbonden bieden echte toppers de kans om meteen in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Op de dag wordt tevens beoordeeld of je handicap aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je 3 vingers mist of als je een chronische knie- of enkel blessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn.

Wil jij deelnemen aan de Paralympische Talentdag? Meld je dan aan via het aanmeldformulier op de website van NOC*NSF en hou de website www.nocnsf.nl/paralympisch in de gaten voor meer details.

Voorlopig programma

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:


Contact

Het adres voor evenement is:
Ronald McDonald Centre
Sportpark De Weeren 5
1027 EC Amsterdam
T (020) 333 12 34
E info@ronaldmcdonaldcentre.nl
W www.ronaldmcdonaldcentre.nl

De Paralympische Talentdagen zijn een initiatief van sportbonden en NOC*NSF. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport en de NOC*NSF Partners in sport Lotto, DSM, Ernst&Young, NS, Randstad en Unilever.

Filmpje: reportage over de Paralympische Talentdag, september 2010

02-10-2012
Overig nieuws

Astrid Oomens droomt van een fietsreis naar Portugal

Geniaal: handbiken met een fietscaravan (+ hulphond + rolstoel)

Ruim 47 kilometer in 1 uur! Bekijk de videobeelden.

Werelduurrecord handbiken weer in handen van Geert Schipper

Hoe moet je trainen voor een goede finishtijd?

Vermogen en finishtijd van de HandbikeBattle

Geannuleerd!

Rooie Zondag 23 oktober, de laatste ronde in de NHC

Tonneke's column

Honger

Snelle race in de Achterhoek

De nieuwe Nederlandse wegkampioenen