Voorbereiding op HandbikeBattle 2014

Fantastische trainingsdag op de Posbank

De beruchte en beroemde Posbank op de Veluwe werd zaterdag 12 april bestormd door ruim vijftig handbikers. Zij trainden, samen met hun begeleider (buddy) op gewone fiets, voor de HandbikeBattle in juni in Oostenrijk. Sommige revalidatiecentra hadden hun team al in sponsorkleding gestoken. In een kleurig lint reden bikers en buddy's vanuit een hotel in Rheden 1 tot wel 6 rondjes over de Zijpenberg en de Posbank.

Dubbele prestatie

Dat klimmen met je armen een dubbele prestaties is was goed te merken aan de soms verbeten trekken en diepe zuchten. Geen wonder, armen zijn niet gemaakt om hele lichamen een berg op te trappen. In een presentatie voorafgaand aan de training vertelde bewegingswetenschapper Linda Valent (Heliomare) dat de handbikes vorig jaar in Oostenrijk gemiddeld 17,8 kilo wogen. Racefietsen wegen 6,5 kilo, terwijl wielrenners klimmen met hun benen en lichaamsgewicht. Terecht dus dat iedere klimmer na afloop voldaan in de bar neerplofte voor een bitterbal en een drankje namens Battle-hoofdsponsor Coloplast. www.handbikebattle.nl (Foto's van Dino - met dank aan Coloplast)


Hier staat een beeldverslag van de training door omroep MAX, in combinatie met een interview met de Amsterdamse handbiker Sidney Bito.
En tot slot nog een ander filmpje http://www.coloplast.nl/over-ons/landing_pages/handbikebattle/#section=-_158779
14-04-2014
Overig nieuws

Met wetenschappelijke onderbouwing

Alle voordelen van handbiken

Laura de Vaan bij haar afscheid als topsporter:

’Ik ben vooral trots, maar ik had graag op een ander moment afscheid genomen.’
NHC Rotterdam in beeld
NK Para-cycling in bewegend beeld

Wegkampioenen 2020 bekend

Mooie strijd op Nedereindse Berg in Utrecht in woord en beeld

'Eindelijk weer een wedstrijd'

Tijdritkampioenen 2020 bekend