Handbikecafé met Laura de Vaan en Fedor Hes over hun weg naar Rio

Paralympische inspiratie en motivatie

Hoe bereidt een regerend wereldkampioene zich voor op Rio? Op zaterdag 5 maart vertellen Laura de Vaan en haar trainer Fedor Hes in het Handbikecafé wat ze allemaal doen om nieuwe medailles te scoren op de Paralympische Spelen. Jij kunt daar bij zijn. Laat je inspireren bij het begin van het nieuwe handbikeseizoen.

Rio wordt in september het absolute hoogtepunt voor onze handbikers. Laura de Vaan weet sinds Londen 2012 wat ervoor nodig is om op de Spelen 'top' te zijn. Zij werkt al jaren toe naar Rio, samen met bondscoach en trainer Fedor Hes. In januari hebben ze het parkoers verkend met de andere teamleden Johan Reekers, Jetze Plat en Tim de Vries. Een totaal vlak parkoers, waar dus gekoerst zal worden zoals Nederlanders en Vlamingen dat gewend zijn.
 

Training, techniek, taktiek

Hoe ziet Laura's jaarplanning eruit? Wat doet en laat ze in de voorbereiding? Wat eet en drinkt ze? Hoe heeft Laura in de winter doorgetraind? Hoe is haar handbike aangepast voor een topprestatie? Wat doet ze aan mentale voorbereiding? Welke taktisch plan zit in haar achterhoofd? Alles komt aan bod tijdens de leerzame presentatie met vragen en discussie op 5 maart in Utrecht. Zeker weten dat Laura en Fedor je motiveren om dit seizoen aan je eigen doelen te werken.
 

 Kom jij ook?

Alle handbikers en trainers zijn op 5 maart vanaf 10 uur welkom in het Handbikecafé van WV Het Stadion bij de Nedereindse Berg.  De presentatie start om 10.30. Vanaf 12 uur biedt de KNWU je een lunch aan, op voorwaarde dat je je vóór 3 maart opgeeft met een mailtje naar info@rogierwiercx.nl. Na de lunch gaan we trainen rond de Nedereindse Berg. Aangepast toilet en kleed- en douchegelegenheid zijn aanwezig.
Je bent van harte welkom!


 
18-02-2016
Overig nieuws

Astrid Oomens droomt van een fietsreis naar Portugal

Geniaal: handbiken met een fietscaravan (+ hulphond + rolstoel)

Ruim 47 kilometer in 1 uur! Bekijk de videobeelden.

Werelduurrecord handbiken weer in handen van Geert Schipper

Hoe moet je trainen voor een goede finishtijd?

Vermogen en finishtijd van de HandbikeBattle

Geannuleerd!

Rooie Zondag 23 oktober, de laatste ronde in de NHC

Tonneke's column

Honger

Snelle race in de Achterhoek

De nieuwe Nederlandse wegkampioenen