MoveForward en KNWU leren je wat klimmen is

Een heuse hoogtetraining vóór de Battle

Op maandag 13 juni maak je als Battle-deelnemer kennis met het uitdagende parkoers van de Kaunertalergletscherstrasse. Tijdens de MoveForward-clinic bike je 6 km langs het stuwmeer en 2 km stevig bergop. Als voorproefje van wat je op donderdag te wachten staat.'De clinic is bedoeld als verkenning en training', aldus de trainers Rogier Wiercx en Kjeld Gunderson, die namens de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) de clinic verzorgen. 'Je leert klimmen en dalen. En je kunt je fiets testen: is mijn lichtste versnelling wel licht genoeg? Voor de meeste bikers zal het de eerste kennismaking zijn met het hooggebergte. Daar hebben we bij de voorbereiding rekening mee gehouden. We doen een lange opwarming en beklimmen een haalbare berg.'
 

Warming up

Alle handbikers en hun buddy's gaan volgens een rooster met eigen vervoer vanuit het hotel naar de stuwdam. Daar start de warming up langs het prachtige bergmeer. Maar let op: de rustige weg langs het water lijkt vlak maar is dat niet. 'Dus je rijdt hier het beste met een licht verzetje en lage snelheid. Zo leer je veilig bochten aansnijden', aldus de trainers.
 

Klim- en daaltechniek

Na zes kilometer, vlak voor de lange klim met drie haarspeldbochten, krijgen de bikers de kans om wat te drinken en moed te verzamelen. 'We raden je aan om naar de lichtste versnelling te schakelen. Want het is puur klimmen wat de klok slaat.' Kjeld en Rogier zullen uitleggen hoe je een haarspeldbocht aansnijdt en waar je eventueel op adem kunt komen. Na twee kilometer klauteren waarschuwt een vrijwilliger hoe je langzaam - remmend - daalt naar de brug over de bergbeek waar de clinic eindigt.

'In de dalende laatste rechterbocht dien je het lichaamsgewicht naar rechts te brengen. Dan blijf je veilig overeind', tippen de trainers. Na de clinic brengen busjes en auto's de deelnemers terug naar hotel Weissseespitze in Feichten.


 

02-06-2016
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws