Wilhelminapark is altijd een fraai strijdtoneel

NHC Utrecht tweede stadsparkrace op rij

De vierde NHC-wedstrijd vindt op zaterdag 18 juni plaats in het Utrechtse Wilhelminapark. Bekend terrein voor veel handbikers, want hier werden eerder legendarische Hoogstraat Races en NHC's verreden. 

Het fraaie rondje kent lange asfaltstroken en een uitdagende bocht vlak voor de finishstrook. Het parkoers is kleinschaliger dan het Vondelpark en heeft bredere wegen. In tegenstelling tot wat in wielerland gebruikelijk is, gaat het parkoers rechtsom. Goed om die bochtentechniek ook eens te trainen.
Wereldkampioene Laura de Vaan en meervoudig Europees kampioen paratriathon Jetze Plat staan in ieder geval aan de start van deze laatste wedstrijd vóór het NK Handbiken Weg op 25 juni in Bladel. In het Wilhelminapark geldt voor de handbikers prijzenschema Y.
Doe jij ook mee? Schrijf dan snel in via mijnknwu of met een mailtje naar rondevandemaliebaan@gmail.com.
 

Parkeren en omkleden bij De Hoogstraat

Handbikers kunnen parkeren  bij revalidatiecentrum De Hoogstraat, Rembrandtkade 10 in Utrecht, op enkele honderden meters van het parkoers. Tussen 14.30 en 18.00 uur zijn bij de gymzaal op de eerste verdieping een heren- en dameskleedkamer beschikbaar. Bij de fitnessruimte zijn kluisjes voor waardevolle spullen, inworp een 2 euro munt.
 
07-06-2016
Overig nieuws

Wel alternatieve evenementen in Nederland

Ook geen HandbikeBattle in 2021

Onderzoek naar handbikeclassificatie

Tijdritprestatie van handbikers in verschillende klasses

Met wetenschappelijke onderbouwing

Alle voordelen van handbiken

Laura de Vaan bij haar afscheid als topsporter:

’Ik ben vooral trots, maar ik had graag op een ander moment afscheid genomen.’
NHC Rotterdam in beeld
NK Para-cycling in bewegend beeld