NK Weg Bladel onder extreem natte omstandigheden

Vier verrassende nieuwe kampioenen

Vier verrassende nieuwe kampioenen
Hoosbuien hebben de nationale titelstrijd in Bladel beslissend beinvloed. Drie uittredende kampioenen kregen in de laatste fase van de wedstrijd te maken met pech door de regen: Tim vloog uit een bocht en brak spaken. Laura en Mischa reden lek. Resultaat: Jetze, Jennette en Sidney kwamen solo over de eindstreep.

De vierde verrassing is de nieuwe kampioen Geert Schipper in de H4-klasse. Maar dat had niks met het weer te maken; zijn voorganger Herber Burggraaf is (tijdelijk?) gestopt. En dat er in de H1/2 niemand is gestart, mag ook een kleine verrassing heten.


Toch verdienen de nieuwe dragers van de trui met de nationale driekleur alle eer die hun toekomt. Zij hadden misschien geluk waar anderen pech hadden. Maar ze reden op dat moment wel in kansrijke posities. Die kansen hebben zij letterlijk met beide handen gegrepen. Het uitbundige zegegebaar van Jetze, Jennette en Sidney op de foto's van Berrt Willems verraadt grote vreugde en opluchting. Prachtig om te zien.






Zaterdag liggen er in Emmen nieuwe kansen op nieuwe tricolore truien bij het NK Tijdrijden. Nieuwe kansen ook op sportieve revanche.
 

Totale radiostilte

Minpuntje bij het Bladelse NK is het volstrekte gebrek aan informatie op de websites van de KNWU en van de organisatie. Tot vandaag is daar geen enkele startlijst of uitslag te vinden. En dat voor een Nederlands Kampioenschap. Hopelijk doet Emmen dat straks beter.
 

Podium

Podiumplaatsen NK Handbiken Weg (met dank aan bondscoach Fedor Hes):
 

Vrouwen

  1. Jennette Jansen
  2. Laura de Vaan
  3. Petra Garnier
  4. Carmen Koedood
 

H3 mannen

  1. Sidney Bito
  2. Mischa Hielkema
  3. Mark Mekenkamp
 

H4 mannen

  1. Geert Schipper
  2. John Vink
  3. Ronald vincenten
 

H5/O mannen

  1. Jetze Plat
  2. Mathijs Plat
  3. Johan Reekers
  4. Tim de Vries

Foto's: Bert Willems
26-06-2016
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws