Zwemmen, handbiken en wheelen in Rotterdam

Jetze Plat wereldkampioen Paratriathlon!

Jetze Plat wereldkampioen Paratriathlon!
Foto boven: Tim Buitenhuis

Afgelopen zondag heeft onze Jetze Plat goud gehaald bij de Wereldkampioenschappen Paratriathlon in Rotterdam! Na 750 meter zwemmen, 20 kilometer handbiken op een technisch parkoers en 5 kilometer wheelen onder de Erasmustoren bleek hij de snelste van allemaal. Daarnaast werd Geert Schipper ook heel verdienstelijk derde.


Foto: Para Media Groep / Mathilde Dusol

Jetze Plat was al de gedoodverfde favoriet voor de wereldtitel in de PT1-klasse, en hij heeft zijn favorietenrol waargemaakt. Jetze kende een uitstekend voorseizoen, met onder meer de Europese titel. Maar de echte piek moest nog komen. Plat heeft dit seizoen alles afgestemd op het WK Paratriathlon in eigen land en de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. In Rio start Plat bij zowel het handbiken (zijn sterkste onderdeel) als de paratriathlon, dat voor het eerst op het programma staat.


Het podium van links naar rechts (foto: Bert Willems): Krige Schabort (VS), Jetze Plat en Geert Schippers.

Aan het WK Paratriathlon deden honderd triatleten mee. Zeven Nederlanders voldeden aan de kwalificatie-eis, maar Saskia van den Ouden (geblesseerd) en Mirjam de Koning (gestopt) zagen af van deelname. Naast Jetze (25 jaar, PT1-klasse) en Geert Schipper (38, PT1) deden ook Sjaak van den Berg (31, PT4), Daniël de Knegt (32, PT5) en oud-wereldkampioen Joleen Hakker (35, PT5) mee.
25-07-2016
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws