Paralympiër gaat voor het uurrecord handbiken!

De uitdaging van een eigenwijze West Fries!

Geert word dit jaar 40 en wil proberen om 40 kilometer in één uur af te leggen. Dat betekent 160 rondes op armkracht, op de  overdekte Alkmaarse wielerbaan van 250 meter lang, kei- en keihard fietsen. Na verschillende testen eerder dit jaar en met de aanschaf van een nog meer aerodynamische fiets zou het moeten kunnen.

Bij deze poging kan hij dan ook alle steun gebruiken die er maar is. Jullie support en aanwezigheid worden enorm op prijs gesteld! Geert wil er, buiten een uitdagende middag, ook een gezellige middag van maken met een hapje en een drankje. Supporters worden verwelkomd  om 16.00 uur met koffie. Hierna zal Geert zijn laatste voorbereidingen treffen want om 16.45 uur is de start. Vanaf de tribune kunnen toeschouwers Geert ondersteunen en kunnen zij uiteraard de klok goed in de gaten houden! Sinds gisteren,16 maart, staat het werelduurrecord op naam van Heinz Frei met 40 kilometer en 821 meter.
 

Weddenschap

Voor de mensen die ook van een gokje houden is er een kleine weddenschap aan verbonden. Na 10 minuten in de strijd tegen de klok krijgen toeschouwers een formulier waarop ze binnen de volgende 10 minuten kunt aangeven of Geert het doel (40 kilometer in één uur afleggen) wel of niet gaat redden. Voor elke meter meer dan 40 kilometer mogen deelnemers op het formulier een bedrag invullen dat ten goede komt aan zijn weg naar goud op de Paralympische Spelen in Tokio. In het geval Geert het niet redt, geeft hij aan diegene die dit had verwacht een triatlonclinic (datum en tijd nader te bepalen).

Ter info: Deze uurrecordpoging wordt niet officieel geregistreerd en/of aangemeld bij de UCI.

Kom je Geert aanmoedigen tijdens deze geweldige challenge? Graag even voor 4 april opgeven of je komt en met hoevelen je aanwezig bent i.v.m de catering!
Aanmelden kan via : info@sportisleven.nl

Tot ziens op 13 april 16.00 uur aan de Terborchlaan 200 in Alkmaar! Parkeren is gratis!
15-03-2017
Overig nieuws

Wel alternatieve evenementen in Nederland

Ook geen HandbikeBattle in 2021

Onderzoek naar handbikeclassificatie

Tijdritprestatie van handbikers in verschillende klasses

Met wetenschappelijke onderbouwing

Alle voordelen van handbiken

Laura de Vaan bij haar afscheid als topsporter:

’Ik ben vooral trots, maar ik had graag op een ander moment afscheid genomen.’
NHC Rotterdam in beeld
NK Para-cycling in bewegend beeld