Eerste wedstrijd van 2017 in Rotterdam

Aanstormend talent op het NHC-podium

Bij de allereerste NHC-wedstrijd van 2017 zien we ineens nieuwe gezichten op het erepodium. Opvallend. En een mooie ontwikkeling voor de sport.

Dames eerst. Het jonge talent Melanie Helweg (H3) uit Beerta eindigt als derde, achter Jennette Jansen en Petra Garnier. Dat Carmen Koedood (H2) vierde wordt hoort bij het klasseverschil. Trouwens, vier finishers bij de vrouwen is bijzonder.

Dan de mannen. In de H5-klasse duikt uit het niets Christian van den Berg op op de huldigingsfoto (rechts van winnaar Tim de Vries en Johan Reekers)). Mooi, maar insiders weten dat Christian een enorm uithoudingsvermogen heeft; hij bikete onlangs vanuit Zwolle naar het Glazen Huis in Breda. In de H4-klasse behaalt triatleet Geert Schipper de overwinning; dat zal hem goed hebben gedaan aan de vooravond van zijn werelduurrecordpoging op 13 juni. De verrassing in de H3-klasse komt uit Twente: Mark Mekenkamp wordt derde achter winnaar Edward Maalouf (sinds kort officieel Nederlander) en Sidney Bito. Mark gaat er dit seizoen helemaal voor en heeft als trainer Fedor Hes in de sterke armen genomen.
 

Internationalisering

Zeker, een aantal toppers had op 8 april andere verplichtingen. Laura de Vaan was als ambassadeur van MoveForward bij de landelijke trainingsdag voor de HandbikeBattle op de Posbank. Jetze Plat deed een paratriatlon in Australië - en won die. Ook Mischa Hielkema ontbrak. Absentie van de vaste waarden in de NHC zal dit seizoen vaker voorkomen, omdat de toppers ook in het buitenland hun kunnen willen tonen. Die internationalisering hoort bij de groei en de ontwikkeling van de sport. Gelukkig zagen we in Rotterdam enkele aanstormende talenten op het erepodium. Volgende afspraak is op 7 mei bij de NHC in Standdaarbuiten, waar Mischa absoluut zeker wel van start zal gaan.
De hele uitslag van NHC Rotterdam staat op /uitslagen/item/511
10-04-2017
Overig nieuws

Wel alternatieve evenementen in Nederland

Ook geen HandbikeBattle in 2021

Onderzoek naar handbikeclassificatie

Tijdritprestatie van handbikers in verschillende klasses

Met wetenschappelijke onderbouwing

Alle voordelen van handbiken

Laura de Vaan bij haar afscheid als topsporter:

’Ik ben vooral trots, maar ik had graag op een ander moment afscheid genomen.’
NHC Rotterdam in beeld
NK Para-cycling in bewegend beeld