Koers én toeren in en om Utrecht

Vorig jaar was deze NHC-race dé wedstrijd in een weekend vol koers op twee bijzondere Utrechtse locaties: het Wilhelminapark en de Maliebaan. Dit jaar krijgen handbikers opnieuw de kans om hun rondjes te rijden in het Wilhelminapark en wel op zaterdag 24 juni. De wedstrijd heeft op toeschouwers en organisatie zo’n indruk gemaakt dat bij de eerste ideeën voor het nieuwe jaar al snel vaststond dat we graag een herhaling willen van wat we vorig jaar mochten aanschouwen.

De strijd tussen Jetze Plat en Tim de Vries die uiteindelijk resulteerde in een Paralympisch ticket voor beide heren was natuurlijk top, maar alle deelnemers reden op majestueuze wijze door het prachtige park! De Stichting Ronde van de Maliebaan zet zich in voor koers voor iedereen; van jeugd tot masters 60+ en van ID-renner tot handbiker. We hopen ook dit jaar weer een mooi peloton te mogen verwelkomen.
Classico Giro Utrecht & Tour d’Utrecht


Toertochten

Naast koers heeft de Stichting Ronde van de Maliebaan ook twee toertochten onder haar hoede: de Classico Giro Utrecht (zondag 21 mei) en de Tour d’Utrecht (zondag 2 juli). Beide toertochten kennen naast langere afstanden ook een 35km-tocht waar regelmatig handbikes aan meedoen. Ook de 75km-tocht van de Classico Giro Utrecht is geschikt voor handbikes. De 75-km tocht van de Tour d’Utrecht wordt in pelotonsvorm gereden en is daarom uit veiligheidsoverwegingen niet geschikt voor handbikes.

We kunnen lezers van handbiken.nl een aantrekkelijke korting bieden op de deelnamekosten, namelijk 20% (kortingcode: HANDBIKE).

Links voor meer informatie en inschrijven: Laurens Hitman, voorzitter Stichting Ronde van de Maliebaan Utrecht
16-05-2017
Overig nieuws

Met wetenschappelijke onderbouwing

Alle voordelen van handbiken

Laura de Vaan bij haar afscheid als topsporter:

’Ik ben vooral trots, maar ik had graag op een ander moment afscheid genomen.’
NHC Rotterdam in beeld
NK Para-cycling in bewegend beeld

Wegkampioenen 2020 bekend

Mooie strijd op Nedereindse Berg in Utrecht in woord en beeld

'Eindelijk weer een wedstrijd'

Tijdritkampioenen 2020 bekend