Met prachtige sfeerbeelden van Bert Willems

Tim, Laura, Sidney, John en Hans onklopbaar in Handbike Marathon Utrecht

Tim, Laura, Sidney, John en Hans onklopbaar in Handbike Marathon Utrecht
De vierde NHC-wedstrijd viel een beetje uit de toon. Je kunt ook zeggen: het was een innovatie op de NHC-kalender. In tegenstelling tot de gebruikelijke criteriums kon je op 11 juni in Utrecht een heuse Handbike Marathon rijden. Dus: 42 km en 195 meter. Iedere deelnemer moest de totale afstand afleggen. Je kunt dus ook zeggen dat het haast een individuele tijdrit was, in plaats van een criterium. Dat deze vernieuwing in goede aarde viel bij de rijders blijkt uit de massale belangstelling: 39 starters. En uit de enthousiaste reacties na afloop.


 

Uithoudingsproef

Het was warm maar het woei verfrissend. De weg was lang. En kende ook eenzaamheid. Maar niemand voerde de strijd helemaal alleen. Al gauw na de start vormden zich groepjes op het 2213 meter lange rondje op en om de Nedereindse Berg. Negentien keer de Berg op - tot 13 meter boven NAP - en Berg af - tot 0 meter NAP. Dat was de opdracht van deze NHC-wedstrijd.


 
Je merkte dat de meeste bikers behoudend van start gingen. Er lag immers een ongewone afstand te wachten. Ronde na ronde maalden de 39 handbikers af. Tot de finish was bereikt. Te warm was het slechts voor enkelen. Water langs de kant bracht geen verkoeling - want het kookte daar bijna in de zon - maar het leverde wel noodzakelijk vocht.


 
Ondanks de omstandigheden vielen de tijden mee. Tim de Vries finishte als eerste man in 1 uur 11 minuten. De laatste finisher, Geert Eyck, had 2 uur en 28 minuten nodig voor de 42 km. Snelste vrouw was Laura de Vaan in 1 uur 22, laatste vrouw was Mandy van Kooten in 2 uur 23. De reacties van de rijders op deze vernieuwende aanpak waren ronduit enthousiast.



Alle deelnemers krijgen een oorkonde met hun eindtijd thuisgestuurd.

De individuele eindtijden plus elke rondetijd vind je hier. Met dank aan de jury.

Alle foto's zijn gemaakt door Bert Willems. Voor het complete fotoboek van de Handbike Marathon Utrecht 2017, klik hier.
12-06-2017
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws