Nederlands Kampioenschap op de weg

Zomerse temperaturen op zwaar parcours in Montferland!

Op 17 juni vond in het Gelderse Montverland het Nederlands Kampioenschap op de weg plaats. Onder zware omstandigheden vanwege de extreme zomertemperaturen, en bovendien kende de rit in Montferland een uitdagend parcours met flink wat klimwerk.

In de H5 toonde Tim de Vries zich wederom de sterkste. Hij pakte de zege, en daarmee haalde hij het rood-wit-blauw terug dat hij vorig jaar verloor. Johan Reekers zat vlak achter hem en behaalde een mooie tweede plaats. Sterk derde afgelopen zondag werd Matthijs Plat.

In de H2-klasse liet Mischa Hielkema zien dat hij na een lange periode van blessureleed vanwege de breuk die hij vorig jaar opliep in Emmen, helemaal terug is op het hoogste niveau, en behaalde de eerste plaats in zijn klasse! Mark Mekenkamp behaalde een mooie tweede plaats. En de derde plaats werd bezet door Edward Maalouf uit Capelle aan den IJssel. Bij de Vrouwen werd de winst gepakt door Laura de Vaan. Jenette Jansen behaalde een sterke tweede plaats, en Petra Garnier reedt zich naar een mooie derde plaats tijdens het eerste deel van het NK in Montferland.

Vandaag volgen de tijdritten!
21-06-2017
Overig nieuws

Met wetenschappelijke onderbouwing

Alle voordelen van handbiken

Laura de Vaan bij haar afscheid als topsporter:

’Ik ben vooral trots, maar ik had graag op een ander moment afscheid genomen.’
NHC Rotterdam in beeld
NK Para-cycling in bewegend beeld

Wegkampioenen 2020 bekend

Mooie strijd op Nedereindse Berg in Utrecht in woord en beeld

'Eindelijk weer een wedstrijd'

Tijdritkampioenen 2020 bekend