WK Pietermaritzburg 2017

Nederlanders rijden drie gouden WK-wegwedstrijden in Zuid-Afrika

In een zonnig Pietermaritzburg in Zuid-Afrika reden verschillende Nederlandse deelnemers de gouden zon tegemoet. Via een mooie livestreamverbinding kon je getuige zijn van de gouden races van Carmen, Jetze en Tim.

Dat leverde bij de mannen H4 en H5 een goed beeld op van de lange wegwedstrijden, waarin aan het front eigenlijk niet zo veel gebeurde. Een voor een vielen de concurrenten af. Tot Jetze en Tim in de eindsprint hun duivels ontbonden - en wonnen. Carmen reed heel eenzaam haar rondjes, nadat ze haar tegenstander snel na de start had gelost. De vrouwenwedstrijd in de H5 duurde kort: bij de allereerste helling schudde Andrea Eskau haar concurrentes Laura en Jennette af. In een magnifieke en majestueuze stijl soleerde de Duitse naar de meet. De finish van 'onze' Laura en Jennette kregen we helaas niet te zien.

Bij mannen H3 zagen we Mischa Hielkema een tijdje meedraaien in de kopgroep. Van Mark Mekenkamp was op de beelden helaas geen spoor te bekennen.
Al met al baadt het Nederlandse handbikewereldje nu, met drie wereldkampioenen, een jaar lang in weelde. Op zaterdag 9 september is het trio met de regenboogtruien om 15.30 uur te bewonderen tijdens de handbikerace in het Amsterdamse Vondelpark.
 

Vrouwen H2


Carmen Koedood ontpopte zich op het WK in Zuid-Afrika als de Gouden Koningin van het Nederlandse handbiken, met twee wereldtitels (ook de tijdrit).
 

Vrouwen H5De ongenaakbare Eskau won bij de Vrouwen H5 met een lange solo. Het duo Laura de Vaan en Jennette Jansen probeerde nog bij de Duitse te komen, maar tevergeefs. Ze werden tweede en derde - op 6 minuten.
 

Mannen H4


De wegwedstrijd in Mannen H4 was de tweede gouden prooi voor Jetze Plat. Afgelopen donderdag won hij de WK-tijdrit. Golden Boy Jetze verslaat, in de sprint, ook nu Rafal Wilk (foto Simon Meijn, KNWU).
 

Mannen H3

Mischa Hielkema werd 8e en Mark Mekenkamp 17e in de MH3-wegrace.
 

Mannen H5


Jaren achtereen heerste Alessandro Zanardi in de H5, maar nu was de Italiaan in de keizerlijke sprint net niet opgewassen tegen Oranjeman Tim de Vries. Johan Reekers juicht op de achtergrond om zijn bronzen medaille. Heel verdienstelijk nadat hij veel kopwerk had verricht. Tim was in de laatste ronden niet uit het wiel van Zanardi te slaan, maar wist hem in een lange machtsprint nipt te verslaan.
04-09-2017
Overig nieuws

Wat een prachtige uitzichten op de bergen!

De Alpentocht van Sandra Prins

Een kennismaking met Frontline in Brummen

Groot in handbikes met ondersteuning

Een beeldverhaal van Inge en Mathilde

De Fuji kleurt oranje

Laura de Vaan zet de wekker en geniet

Wat een dag!

Commentaar van een insider op de tijdrit in Tokio

Laura de Vaan kijkt naar haar oud-collega's

Tokio

Kijk hier de livestreams terug van triatlon en handbiken