Holland Classic met handbike, tandem en racefiets vanuit Papendal

Welke lus rijd jij op 6 mei?

Op zondag 6 mei is iedere Nederlandse toerfietser in de ban van de Holland Classic op Papendal bij Arnhem. Dus ook handbikers en tandemmers. Je hebt keuze uit drie verschillende toerroutes, een makkelijke, een pittige en een zware. Dus geen excuus, kom naar de start op Papendal. Kies jouw voorkeursroute(s) en geniet van de prachtige Veluwe en de Betuwe.

De drie toerroutes zijn elk 60 km lang. Met steeds vertrek en aankomst op Papendal. Daar is de hele dag van alles te zien, te horen en te nuttigen. Vind je de eerste tocht van 60 km toch te kort? Start dan nog keer voor een andere route. Organisator NTFU vindt het allemaal best. Je mag zelfs tegen een schappelijk prijsje vrienden meebrengen die, terwijl jij fietst, op Papendal genieten van de UCI BMX World Cupwedstrijd en van het culinaire Framed Festival. Na afloop van je toer tref jij hen daar weer. Gezellig, daar in Gelderland, waar het aangepast sporten in 2018 prioriteit is in de campagne gelderlandsportonbeperkt.nl.
 

Blauwe route

Als beginnende (aankoppel)handbiker of tandemrijder kies je in de Holland Classic verstandig voor de blauwe route. Die voert je vanuit Papendal over dijken en door de vlakke Betuwe. Je beklimt de Boersberg, en die is zelfs met een aankoppelhandbike goed te doen.

{{Widgets::YouTube(iKoH7j0fMFc)}}
 

Rode route

Heb je al een paar honderd kilometer in de armen of in de benen dan is de rode route een aanrader, omdat die door glooiende bossen gaat. Ja, zelfs door Nationaal Park de Hoge Veluwe en de Veluwezoom.

{{Widgets::YouTube(T9GgzF1AWrg)}}


Zwarte route


Voor tandem- en handbikebikkels is de zwarte route uitgezet. Met 850 hoogtemeters! Het Rozenbos, de Posbank (foto), de Zijpenberg en de Emma Pyramide, je gaat ze allemaal bedwingen.

{{Widgets::YouTube(PBspedITt1M)}}
 

Praktische info

De drie routes zijn uitgepijld en ook digitaal beschikbaar. Alle informatie over het toerprogramma en de andere evenementen op Papendal,  de inschrijving en de betaling vind je op www.hollandclassic.nl. Digitale voorinschrijving is voor iedereen het makkelijkst. Late beslissers kunnen ook op 6 mei op Papendal nog inschrijven. Wie inschrijft voor een toertocht heeft gratis toegang tot de UCI BMX Wereldbekerwedstrijd en het culinaire Framed Festival, beide op Papendal.

De Holland Classic is een evenement van wielersportbond NTFU.

 
28-03-2018
Overig nieuws

Wat een prachtige uitzichten op de bergen!

De Alpentocht van Sandra Prins

Een kennismaking met Frontline in Brummen

Groot in handbikes met ondersteuning

Een beeldverhaal van Inge en Mathilde

De Fuji kleurt oranje

Laura de Vaan zet de wekker en geniet

Wat een dag!

Commentaar van een insider op de tijdrit in Tokio

Laura de Vaan kijkt naar haar oud-collega's

Tokio

Kijk hier de livestreams terug van triatlon en handbiken