Zondag 27 mei de enige Nederlandse marathon voor handbikers

Move Forward Handbike Marathon Utrecht

Een marathon rijden is een aparte ervaring. Je wist al dat 42 kilometer handbiken een heel end is. Maar dan ligt er op het Utrechtse circuit ook nog een heuvel  die 19 keer bedwongen moet worden. Een klimmarathon dus. En dat is extra speciaal in Nederland.

Anders dan anders is ook dat iedere deelnemer de totale afstand van 42 kilometer helemaal uitrijdt. Daarom is deze 4e NHC-wedstrijd de langste van 2018. Je krijgt na afloop dan ook een diploma met jouw individuele tijd.
 

In goed gezelschap

Voor de Move Forward Handbike Marathon Utrecht 2018 hebben zich al prominente kampioenen opgegeven. Werelduurrecordhouder Geert Schipper bijvoorbeeld, die op een overdekte wielerbaan in 60 minuten 42 km kan afleggen. Wat kan hij in de open lucht met wind en een heuvel? En wereldkampioen Tim de Vries doet mee, de winnaar van 2017 met een tijd van 1 uur 11 minuten en 50 seconden. Net als multi-kampioen Jetze Plat (foto) en Laura de Vaan. En ook enkele deelnemers aan de HandbikeBattle, de Talenten, Mark Mekenkamp (winnaar in 2016), enkele sterke Belgen en Johan Reekers staan al op de digitale deelnemerslijst. Doe jij ook mee?

Hier is de flyer met alle informatie over de Handbikemarathon 2018 (pdf).

Foto: Walter Schellingerhout
30-04-2018
Overig nieuws

Wat een prachtige uitzichten op de bergen!

De Alpentocht van Sandra Prins

Een kennismaking met Frontline in Brummen

Groot in handbikes met ondersteuning

Een beeldverhaal van Inge en Mathilde

De Fuji kleurt oranje

Laura de Vaan zet de wekker en geniet

Wat een dag!

Commentaar van een insider op de tijdrit in Tokio

Laura de Vaan kijkt naar haar oud-collega's

Tokio

Kijk hier de livestreams terug van triatlon en handbiken