Zondag 27 mei de enige Nederlandse marathon voor handbikers

Move Forward Handbike Marathon Utrecht

Move Forward Handbike Marathon Utrecht
Een marathon rijden is een aparte ervaring. Je wist al dat 42 kilometer handbiken een heel end is. Maar dan ligt er op het Utrechtse circuit ook nog een heuvel  die 19 keer bedwongen moet worden. Een klimmarathon dus. En dat is extra speciaal in Nederland.

Anders dan anders is ook dat iedere deelnemer de totale afstand van 42 kilometer helemaal uitrijdt. Daarom is deze 4e NHC-wedstrijd de langste van 2018. Je krijgt na afloop dan ook een diploma met jouw individuele tijd.
 

In goed gezelschap

Voor de Move Forward Handbike Marathon Utrecht 2018 hebben zich al prominente kampioenen opgegeven. Werelduurrecordhouder Geert Schipper bijvoorbeeld, die op een overdekte wielerbaan in 60 minuten 42 km kan afleggen. Wat kan hij in de open lucht met wind en een heuvel? En wereldkampioen Tim de Vries doet mee, de winnaar van 2017 met een tijd van 1 uur 11 minuten en 50 seconden. Net als multi-kampioen Jetze Plat (foto) en Laura de Vaan. En ook enkele deelnemers aan de HandbikeBattle, de Talenten, Mark Mekenkamp (winnaar in 2016), enkele sterke Belgen en Johan Reekers staan al op de digitale deelnemerslijst. Doe jij ook mee?

Hier is de flyer met alle informatie over de Handbikemarathon 2018 (pdf).

Foto: Walter Schellingerhout
30-04-2018
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws