HandbikeBattle van start met clinic door Move Forward

Stevige kost op eerste dag in het Kaunertal

De zesde HandbikeBattle is begonnen. Na aankomst in het Oostenrijkse Kaunertal op zondag, gingen de rijders maandag in hun handbike voor de traditionele Move Forward-clinic. Voor de meesten is dat de eerste kennismaking met het hooggebergte. 

En dat kan meevallen, maar ook tegenvallen. Het parkoers van deze clinic begint lekker vlak bovenop een stuwdam. En dan glooit en slingert de weg langs het stuwmeer. Bij de eerste de beste helling breekt er een schakel in de ketting van een biker. ‘Ik heb wel een kettingpons bij me, maar die ligt in de auto’, zegt hij tegen zijn buddy, die het euvel moet verhelpen.
 

Kleinste verzetjeNa zo’n vijf kilometer houdt de colonne halt. We zijn vlak voor een pittige klim van ongeveer twee kilometer. Move Forward-ambassadeur Jetze Plat geeft iedereen persoonlijk advies. Hij legt uit dat het kleinste bergverzet nu zijn nut moet bewijzen. En dat je een scherpe rechterbocht aan de linkerkant van de weg moet aansnijden. Dat is makkelijker dan via de steilere binnenbocht. 
 

Tergend traag


Kubra rust wat tussen buddy Karin en verkeersregelaar Jody.

De helling valt inderdaad tegen. Om de haverklap stopt er iemand om op adem te komen. De buddy zet een voet achter het achterwiel. En na enkele minuten pauze gaat het tergend langzaam verder op deze onbekende slingerklim. Het eind gloort na een scherpe bocht, bij een gele halte van de postbus. Dan volgt  nog wat vals plat, een afdaling en nog één klim en dan mag je voorzichtig afdalen naar de teambus bij de Faggebach.

Waarschijnlijk hebben de meeste handbikers daarboven niet naar rechts in de verte gekeken, naar de steile zigzagweg langs de rotsen waar ze donderdag hun laatste krachten mogen aanspreken. Nee, deze kennismaking was meer dan genoeg voor vandaag. Donderdag is gelukkig nog ver weg. 
11-06-2018
Overig nieuws

Internationale competitie voor Europese handbikers

20 jaar European Handbike Circuit – gesprek met voorzitter Seine Snippe

Alternatieve HandbikeBattle

‘Ik wil de echte Battle’

Solo & toch samen op 21 juni

Doe de Alternatieve HandbikeBattle vanuit je huis

De teller van René Verleg staat op 112,5 km en € 1327,-

Geldinzameling met de handbike

HandbikeCinema

De Battle van Jetze Plat

Als het mag dan kan het nog

Kunnen we dit najaar wedstrijden rijden?