Slechts drie podiumceremonies voor de allerbesten

NK Tijdrijden 2018 in Well

NK Tijdrijden 2018 in Well
Het NK Tijdrijden in het Limburgse Well op 20 juni heeft mooie kampioenen opgeleverd. En ook scherpe individuele tijden. Er waren slechts drie kampioenstruien te verdelen en die gingen naar Laura de Vaan (Vrouwen H2-H5), Mark Mekenkamp (H2/3) (foto) en Jetze Plat (H4-H5/O).

Dat er zo weinig rood-wit-blauwe truien te winnen waren, heeft te maken met het kleine startveld. Keerzijde van die logica is dat de winstkansen voor sommige deelnemers bij voorbaat verkeken zijn. Datzelfde geldt ook voor de eventuele podiumplaatsen van anderen. Als de KNWU het tijdrijden meer dan een formaliteit vindt dan mag ze volgende keer wel wat royaler zijn met truien en medailles. Dat stimuleert in ieder geval de deelname aan dit Nederlandse Kampioenschap.
 

Bemoedigend

De uitslagen laten nieuwe gezichten zien bij de Vrouwen en in de H3-klasse. Dat is bemoedigend. Wie precies wil weten hoe in Well de individuele verhoudingen in de diverse klassen lagen, moet de uitslagen analyseren. Jammer dat daarin niet de gemiddelde snelheden per rijder worden opgenomen.


Vrouwen H2 - H5. V.l.n.r. Jennette Jansen, Laura de Vaan en Yvette Rottger-Wollersheim.


Mannen H2-/H3: V.l.n.r. Sidney Bito, Mark Mekenkamp en Dave Versluis.


Mannen H4/H5: V.l.n.r. Tim de Vries, Jetze Plat en Geert Schipper.
22-06-2018
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws