In Geldrop en omgeving gaan ze er samen voor

TML Dommelstreek krijgt een handbike-afdeling

Onlangs kwamen op uitnodiging van Anne Boidin, Sportcoach Aangepast Sporten in Eindhoven, een aantal enthousiaste handbikers en  leden van de wielervereniging TML Dommelstreek uit Geldrop bijeen op de wielerbaan van de vereniging. Doel: het opzetten van een handbike-afdeling om zo het gebrek aan een handbikeclub binnen de regio op te kunnen vullen.

Het bleek duidelijk uit de gesprekken met de aanwezige handbikers, allemaal zijn ze op zoek naar “maatjes” om tochten mee te maken, te socializen en ervaringen te delen. Want, hebben de meesten gemerkt, alleen is ook maar alleen. Anne Boidin ving deze vraag van de handbikers op, benaderde ze en bracht ze in contact met de Dommelstreek.
 

Samen trainen

Na een korte kennismaking met het bestuur van de wielervereniging en enkele trainers kon er gebruik worden gemaakt van de baan. Daarna werd iedereen uitgenodigd voor een drankje in de kantine. Hier is dan ook de afspraak gemaakt om op de donderdagavond om 19.00 uur gezamenlijk te trainen op de baan. Mocht blijken dat er ook behoefte is aan een ritje buiten de baan dan zullen daar ook onderling afspraken over gemaakt worden, waarbij de veiligheid natuurlijk voorop staat en er eventueel buddy’s mee zullen fietsen. De kantine van de vereniging is niet helemaal ingericht op minder-validen, maar de fietsenthousiastelingen hebben al een goede stap gemaakt, door de drempel te verwijderen.

Al met al een goed initiatief van Anne Boidin en TML de Dommelstreek. Het is zeker de moeite waard om een  handbike-afdeling op te zetten en aan het enthousiasme van de handbikers zal het niet liggen. Zij gaan er vol voor om hier een sportief en bovenal gezellig clubje van te maken.

Mocht je, als handbiker uit onze regio, enthousiast zijn geworden en wil je ook graag met een club handbiken in de buurt van Geldrop? Dan kun je een mailtje sturen naar ton.kempers@hotmail.com. Hij kan je dan informatie geven of en wanneer de handbikegroep haar trainingsronde rijdt.
 

Ton Kempers

01-07-2018
Overig nieuws

Wat een prachtige uitzichten op de bergen!

De Alpentocht van Sandra Prins

Een kennismaking met Frontline in Brummen

Groot in handbikes met ondersteuning

Een beeldverhaal van Inge en Mathilde

De Fuji kleurt oranje

Laura de Vaan zet de wekker en geniet

Wat een dag!

Commentaar van een insider op de tijdrit in Tokio

Laura de Vaan kijkt naar haar oud-collega's

Tokio

Kijk hier de livestreams terug van triatlon en handbiken