NHC 5 in Utrechts Wilhelminapark

Prooi voor Tim, Laura, John en Sidney

Eén renner torende er in het lommerrijke Utrechtse Wilhelminapark bovenuit: Tim de Vries. Met maar liefst drie ronden voorsprong op zijn directe concurrenten won de wereldkampioen in de H5-klasse deze wedstrijd.

Vanuit de start trok de man in de regenboogtrui direct door, totdat hij solo op kop reed. Er waren enkele vermetele concurrenten die probeerden in zijn kielzog te blijven. Dat was onbegonnen werk, moesten ze na afloop toegeven. Sidney Bito had de moed om het later nog eens te proberen, maar zelfs hij kon in de slipstream van de ontketende Tim niet volgen. Wat een machtsvertoon van de Vinkevener, die elke keer zijn komst aankondigde met veel geraas van de aerodynamische wielen - alsof er een straaljager passeerde. Dat belooft wat komend weekend bij de Wereldbekerwedstrijd in Emmen.
 

Tornado-Tim

Achter de onnavolgbare kampioen vormden zich de gebruikelijke groepjes, die op het korte circuit regelmatig van samenstelling wisselden. Het leek wel of iedereen door tornado-Tim geïnspireerd was geraakt. Want er werd erg hard gereden op het asfaltrondje met veel flauwe en een scherpe bocht. Of lag het aan de publieke belangstelling in dit prachtige stadspark? Na een uur en drie ronden finishte Tim en achter hem alle anderen. John Jongeneel won in de H4-klasse, Laura de Vaan bij de Vrouwen en Sidney Bito bij de H3.
 

Beeld: Wielerplatform Utrecht

02-07-2018
Overig nieuws

Onderzoek naar handbikeclassificatie

Tijdritprestatie van handbikers in verschillende klasses

Met wetenschappelijke onderbouwing

Alle voordelen van handbiken

Laura de Vaan bij haar afscheid als topsporter:

’Ik ben vooral trots, maar ik had graag op een ander moment afscheid genomen.’
NHC Rotterdam in beeld
NK Para-cycling in bewegend beeld

Wegkampioenen 2020 bekend

Mooie strijd op Nedereindse Berg in Utrecht in woord en beeld