Tijdrit Wereldbeker Weg Emmen

Met opgeheven hoofd mag de Nederlandse handbikedelegatie vanavond aan tafel gaan. De twaalf vrouwen en mannen hebben boven verwachting gepresteerd. Er waren overwinningen voor Carmen Koedood, Laura de Vaan, Jennette Jansen en Tim de Vries. En toptienklasseringen voor Chantal Haenen, Mark Mekenkamp, Johan Reekers, Geert Schippers en Melanie Helweg. Wat wil je nog meer? Antwoord: hetzelfde resultaat bij de wegwedstrijden morgen.


Johan Reekers


Tim de Vries

Hoe sterk is de eenzame handbiker? Die vraag rijst op bij het aanschouwen van de tijdrijders die één voor één voorbij komen in het decor van een valsplatte, kale, lange snelweg. Eerst gaan ze heen tot het keerpunt dat verscholen ligt achter een flauwe bocht met bosjes. En tien minuten later komen ze teruggereden op de andere weghelft. Nog steeds eenzaam en klein in het grootschalige decor.


Geert Schippers


Sydney Bito

Je kunt vlakbij de renners komen op die snelweg. Dan hoor je het hijgen en de rijwind in de spaken, zie je het zweet, en de spanning op de armspieren. Focus alom, passie ook. Hoe hard iedereen rijdt kun je daar in het veld niet zien of berekenen. Maar bij sommigen is de snelheid wel waarneembaar, gewoon omdat ze die snelheid zelf uitstralen. Geert Schipper bijvoorbeeld, of Tim de Vries, of Jennette Jansen en Laura de Vaan. Mooi om zien, zouden de Vlamingen zeggen.


Laura de Vaan


Chantal Haenen


Melanie Helweg
06-07-2018
Overig nieuws

Astrid Oomens droomt van een fietsreis naar Portugal

Geniaal: handbiken met een fietscaravan (+ hulphond + rolstoel)

Ruim 47 kilometer in 1 uur! Bekijk de videobeelden.

Werelduurrecord handbiken weer in handen van Geert Schipper

Hoe moet je trainen voor een goede finishtijd?

Vermogen en finishtijd van de HandbikeBattle

Geannuleerd!

Rooie Zondag 23 oktober, de laatste ronde in de NHC

Tonneke's column

Honger

Snelle race in de Achterhoek

De nieuwe Nederlandse wegkampioenen