Tijdrit Wereldbeker Weg Emmen

Met opgeheven hoofd mag de Nederlandse handbikedelegatie vanavond aan tafel gaan. De twaalf vrouwen en mannen hebben boven verwachting gepresteerd. Er waren overwinningen voor Carmen Koedood, Laura de Vaan, Jennette Jansen en Tim de Vries. En toptienklasseringen voor Chantal Haenen, Mark Mekenkamp, Johan Reekers, Geert Schippers en Melanie Helweg. Wat wil je nog meer? Antwoord: hetzelfde resultaat bij de wegwedstrijden morgen.


Johan Reekers


Tim de Vries

Hoe sterk is de eenzame handbiker? Die vraag rijst op bij het aanschouwen van de tijdrijders die één voor één voorbij komen in het decor van een valsplatte, kale, lange snelweg. Eerst gaan ze heen tot het keerpunt dat verscholen ligt achter een flauwe bocht met bosjes. En tien minuten later komen ze teruggereden op de andere weghelft. Nog steeds eenzaam en klein in het grootschalige decor.


Geert Schippers


Sydney Bito

Je kunt vlakbij de renners komen op die snelweg. Dan hoor je het hijgen en de rijwind in de spaken, zie je het zweet, en de spanning op de armspieren. Focus alom, passie ook. Hoe hard iedereen rijdt kun je daar in het veld niet zien of berekenen. Maar bij sommigen is de snelheid wel waarneembaar, gewoon omdat ze die snelheid zelf uitstralen. Geert Schipper bijvoorbeeld, of Tim de Vries, of Jennette Jansen en Laura de Vaan. Mooi om zien, zouden de Vlamingen zeggen.


Laura de Vaan


Chantal Haenen


Melanie Helweg
06-07-2018
Overig nieuws

Onderzoek naar handbikeclassificatie

Tijdritprestatie van handbikers in verschillende klasses

Met wetenschappelijke onderbouwing

Alle voordelen van handbiken

Laura de Vaan bij haar afscheid als topsporter:

’Ik ben vooral trots, maar ik had graag op een ander moment afscheid genomen.’
NHC Rotterdam in beeld
NK Para-cycling in bewegend beeld

Wegkampioenen 2020 bekend

Mooie strijd op Nedereindse Berg in Utrecht in woord en beeld