Twee keer winst voor Yvette Rottger in tijdrit en NHC-klimcriterium

Prachtige tweedaagse bij Adelante

Prachtige tweedaagse bij Adelante
Een tijdrit op zaterdag en een NHC-klimcriterium op zondag vormden het programma van de Adelante Challenge 2018. Dat betekende twee dagen lang sportief presteren - en vlaai eten. Deze tweedaagse was een experiment, bedoeld om uit te groeien tot een sportief weekendarrangement voor handbikers. De kinderen konden zaterdag als eerste hun hart ophalen aan een Kids Roll Ride op het de baan van sportlandgoed De Haamen. Dat deden ze met veel plezier.



Tijdritten voor handbikers zijn er weinig, dus dit was voor menigeen een unieke kans om zichzelf eens te testen in de discipline van de strijd tegen de klok.  In het dorpje Neerbeek lag een licht glooiend, geasfalteerd stratenparkoers te wachten van drie ronden, met maar liefst 20 bochten per ronde. De route goed verkennen was daarom erg belangrijk.
 

Mischa



Voor het eerst na zijn onfortuinlijke val dit voorjaar gaf Mischa Hielkema (centraal op de foto) weer acte de présence – als toeschouwer. En Mischa adviseerde om de tijdrit goed in te delen: start niet te snel en verdeel je krachten gelijkmatig over de drie ronden. Een gouden tip, want zo ontloop je in de laatste ronde de man met de hamer.



Er deden opvallend veel regionale handbikers mee, die normaal gesproken niet afreizen naar andere wedstrijden in ‘Holland’. Het enthousiasme spatte van deze nieuwe gezichten af. En natuurlijk brachten ze hun supporters mee. De tijdrit werd een prooi voor Roel Bruijn, die de regionale favoriet Mitch Valize versloeg met een marge van 1,3 seconden. Bij de vrouwen won Yvette Rottger-Wollersheim (foto helemaal boven).
 

Dikke armen

Wie een tweedaagse rijdt, moet na de eerste rit lang uitrijden en de volgende dag goed inrijden om weer fris aan de start te staan. En juist dat had niet iedere tijdrijder gedaan. Dus zondag, na het startschot aan de voet van de Geulhemmerberg, kampte menigeen met ‘dikke armen’. En dat gevoel duurde minstens een pijnlijke kilometer lang tot boven.
 

Prestigestrijd

Door de afwezigheid van toppers als Laura de Vaan, Jennette Jansen, Johan Reekers en Tim de Vries kregen de mindere goden de kans om te schitteren op de flanken van de Geulhemmerberg en de Brakkeberg.



Maar dan wel achter die ene supertopper Jetze Plat, die eenzaam op kop zijn rondjes reed. Bij de mannen vochten Mitch Valize en Roel Bruijn (foto) een heuse prestigestrijd uit. Zij raceten samen omhoog en suisden als een tandem omlaag. En na een uur was Mitch de sterkste in de sprint bergop. Bij de vrouwen versloeg Yvette Rottger het jonge talent Chantal Haenen. Bijzondere vermelding verdient het andere jeugdige talent Melanie Helweg, wier elektronische versnelling kapot was: Melanie reed de wedstrijd toch uit op een zwaar verzet en met wat hulp van een jurylid.


 

Uitslagen

De uitslagen van de tweedaagse Adelante Challenge 2018 vind je hier.
 

Foto's

Bovenstaande foto's zijn genomen door Roger Wijsen. Meer foto's van de Adelante Challenge 2018 van Roger vind je hier:

20-08-2018
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws