Nederlandse wedstrijdkalender handbiken bekend

12 wedstrijden in het hele land

De wedstrijdkalender van de Nationale handbike Competitie 2019 telt maar liefst twaalf wedstrijden, waarvan twee tijdritten. En de regionale spreiding is groter dan ooit. Dat wordt een interessant nationaal wedstrijdseizoen!

Het grote aanbod is het gevolg van de internationale successen van de tophandbikers en de groeiende interesse van de sport bij organisatoren. Op de kalender prijken vijf nieuwe parkoersen in het land: Veendam, Geldrop, Heerlen, Breda en Almere. Van de kalender verdwenen de races in Standdaarbuiten en Wijk en Aalburg. De tijdritten vinden plaats in het Limburgse Beek en in Almere.
 

Nieuwe klassencombinaties

De KNWU heeft onlangs een nieuwe sporttakcommissie benoemd, die onder meer met succes gepleit heeft voor ruimere startgelegenheid voor de groeiende groep handbikers - en voor tijdritten in de NHC. In de Commissie Paracycling zitten onder anderen drie handbikers: Kees van Velzen, Peter Sluis en Rogier Wiercx. De groei van het peloton was ook aanleiding om de vrouwencategorie - waarin alle klassen waren gecombineerd - te splitsen. In 2019 rijden de WH5 en WH5Open in een gecombineerde klasse. Hetzelfde geldt voor de WH1 tot en met WH4.
 

Vernieuwde reglementen

Ook zijn de reglementen van de NHC aangepast om de kwaliteit van de wedstrijden te verbeteren en de punctualiteit van de uitslagen te verhogen. Belangrijk daarbij zijn betere controle op de werking van transponders, een nauw omschreven startopstelling, en duidelijke richtlijnen voor helmkleuren in de klassen(-combinaties) van de NHC. Om in het eindklassement voor prijzen in aanmerking te komen dien je aan 8 van de 12 wedstrijden te hebben deelgenomen.
 

Kalender

De NHC-kalender 2019 van de KNWU ziet er als volgt uit:
01-02-2019
Overig nieuws

Wat een prachtige uitzichten op de bergen!

De Alpentocht van Sandra Prins

Een kennismaking met Frontline in Brummen

Groot in handbikes met ondersteuning

Een beeldverhaal van Inge en Mathilde

De Fuji kleurt oranje

Laura de Vaan zet de wekker en geniet

Wat een dag!

Commentaar van een insider op de tijdrit in Tokio

Laura de Vaan kijkt naar haar oud-collega's

Tokio

Kijk hier de livestreams terug van triatlon en handbiken