Selectie Paralympische Spelen is nu officieel bekend!

De namen van handbikers die wel en die niet naar 'Londen' zouden worden afgevaardigd gonsden al door de wandelgangen, maar vandaag heeft bondscoach Eelke van der Wal het nieuws officieel naar buiten gebracht: de selecties voor het aangepaste wielrennen, waaronder handbiken, voor de Paralympische Spelen in Londen.

Van der Wal heeft in totaal 11 renners voorgedragen aan NOC*NSF. De Paralympische Spelen worden gehouden van 29 augustus tot en met 9 september 2012.
 
Voor het handbiken zijn dat geworden:
Uiteraard zal handbiken.nl de verrichtingen van deze toppers volgen, zowel in aanloop naar als tijdens de Paralympische Spelen. Binnenkort volgt op handbiken.nl een serie portretten van deze drie tophandbikers, en van hun grootste opponenten. Hou deze website, nieuwsbrief en Twitter in de gaten!

Aangepast wielrennen is meer dan handbiken. De andere namen binnen de selectie zijn: Alyda Norbruis (Cycling Weg en Baan, C2), Bastiaan Gruppen (Cycling Weg, C5), Joleen Hakker met pilote Samantha van Steenis (Blind, Weg), Kathrin Goeken met pilote Kim van Dijk (Blind, Weg), Rinne Oost met piloot Patrick Bos (Blind, Weg en Baan).

Handbiken.nl feliciteert alle geselecteerde topsporters met hun voordracht aan NOC*NSF!
28-06-2012
Overig nieuws

Astrid Oomens droomt van een fietsreis naar Portugal

Geniaal: handbiken met een fietscaravan (+ hulphond + rolstoel)

Ruim 47 kilometer in 1 uur! Bekijk de videobeelden.

Werelduurrecord handbiken weer in handen van Geert Schipper

Hoe moet je trainen voor een goede finishtijd?

Vermogen en finishtijd van de HandbikeBattle

Geannuleerd!

Rooie Zondag 23 oktober, de laatste ronde in de NHC

Tonneke's column

Honger

Snelle race in de Achterhoek

De nieuwe Nederlandse wegkampioenen