Selectie Paralympische Spelen is nu officieel bekend!

De namen van handbikers die wel en die niet naar 'Londen' zouden worden afgevaardigd gonsden al door de wandelgangen, maar vandaag heeft bondscoach Eelke van der Wal het nieuws officieel naar buiten gebracht: de selecties voor het aangepaste wielrennen, waaronder handbiken, voor de Paralympische Spelen in Londen.

Van der Wal heeft in totaal 11 renners voorgedragen aan NOC*NSF. De Paralympische Spelen worden gehouden van 29 augustus tot en met 9 september 2012.
 
Voor het handbiken zijn dat geworden:
Uiteraard zal handbiken.nl de verrichtingen van deze toppers volgen, zowel in aanloop naar als tijdens de Paralympische Spelen. Binnenkort volgt op handbiken.nl een serie portretten van deze drie tophandbikers, en van hun grootste opponenten. Hou deze website, nieuwsbrief en Twitter in de gaten!

Aangepast wielrennen is meer dan handbiken. De andere namen binnen de selectie zijn: Alyda Norbruis (Cycling Weg en Baan, C2), Bastiaan Gruppen (Cycling Weg, C5), Joleen Hakker met pilote Samantha van Steenis (Blind, Weg), Kathrin Goeken met pilote Kim van Dijk (Blind, Weg), Rinne Oost met piloot Patrick Bos (Blind, Weg en Baan).

Handbiken.nl feliciteert alle geselecteerde topsporters met hun voordracht aan NOC*NSF!
28-06-2012
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws