'Mooie lange rechte stukken'

NK Tijdrijden Para-cycling 2019 in Well

NK Tijdrijden Para-cycling 2019 in Well
Het was nat bij het NK Tijdrijden op de handbike, tandem, cycling en tri-cycle. Door donder en bliksem werd de start met 45 minuten uitgesteld. En na het startschot bleef het gewoon regenen. Maar het werd ook weer droog. Sommige renners reden lek en daar was niks aan te doen.

Er hingen bij aankomst al dreigende wolken boven het parkoers bij de Maasduinen in het Limburgse Well. En ze maakten hun dreigement waar: niet lang voor de officiële start hoosde het blaasjes in de plassen. Alle deelnemers zochten haastig een dak boven hun hoofd. In campers, partytenten, auto's en het café. Goed voor de gezelligheid, maar intussen kwam er van inrijden niet veel terecht. Dus toen het er echt op aan kwam, was niet iedereen optimaal opgewarmd.
 

Langste tijdrit

En toch, op het 30 km lange parkoers zoefde de ene na de andere renner ogenschijnlijk gezwind voorbij. Behoedzaam in de bochten en voluit op de lange, overzichtelijke stukken. De route ging heen en weer over dezelfde weg, parallel aan de grens met Duitsland. Terwijl het vanwege de grijze lucht al wat schemerde, reed menigeen de langste tijdrit uit zijn of haar wielercarrière. In eenzaamheid, want behalve verkeersregelaars was er langs de natte weg geen publiek te bekennen. Zo'n vlakke tijdrit zonder tussentijdse meetpunten is ook niet echt publieksvriendelijk; je ziet wat je ziet en ontbeert informatie over de snelheid en de positie van de langs racende renners. Wat je wel zag waren besmeurde coureurs met courage.
 

Lachende gezichten

Pas bij de huldiging werd zichtbaar wie het hardst had gereden. Op de diverse podia verschenen renners met schoongeveegde, lachende gezichten en in keurige kleding. De foto's van dit heroïsche NK vind je hier. Met dank aan de organiserende TWC Noord-Limburg.
20-06-2019
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws