'Mooie lange rechte stukken'

NK Tijdrijden Para-cycling 2019 in Well

Het was nat bij het NK Tijdrijden op de handbike, tandem, cycling en tri-cycle. Door donder en bliksem werd de start met 45 minuten uitgesteld. En na het startschot bleef het gewoon regenen. Maar het werd ook weer droog. Sommige renners reden lek en daar was niks aan te doen.

Er hingen bij aankomst al dreigende wolken boven het parkoers bij de Maasduinen in het Limburgse Well. En ze maakten hun dreigement waar: niet lang voor de officiële start hoosde het blaasjes in de plassen. Alle deelnemers zochten haastig een dak boven hun hoofd. In campers, partytenten, auto's en het café. Goed voor de gezelligheid, maar intussen kwam er van inrijden niet veel terecht. Dus toen het er echt op aan kwam, was niet iedereen optimaal opgewarmd.
 

Langste tijdrit

En toch, op het 30 km lange parkoers zoefde de ene na de andere renner ogenschijnlijk gezwind voorbij. Behoedzaam in de bochten en voluit op de lange, overzichtelijke stukken. De route ging heen en weer over dezelfde weg, parallel aan de grens met Duitsland. Terwijl het vanwege de grijze lucht al wat schemerde, reed menigeen de langste tijdrit uit zijn of haar wielercarrière. In eenzaamheid, want behalve verkeersregelaars was er langs de natte weg geen publiek te bekennen. Zo'n vlakke tijdrit zonder tussentijdse meetpunten is ook niet echt publieksvriendelijk; je ziet wat je ziet en ontbeert informatie over de snelheid en de positie van de langs racende renners. Wat je wel zag waren besmeurde coureurs met courage.
 

Lachende gezichten

Pas bij de huldiging werd zichtbaar wie het hardst had gereden. Op de diverse podia verschenen renners met schoongeveegde, lachende gezichten en in keurige kleding. De foto's van dit heroïsche NK vind je hier. Met dank aan de organiserende TWC Noord-Limburg.
20-06-2019
Overig nieuws

Wat een prachtige uitzichten op de bergen!

De Alpentocht van Sandra Prins

Een kennismaking met Frontline in Brummen

Groot in handbikes met ondersteuning

Een beeldverhaal van Inge en Mathilde

De Fuji kleurt oranje

Laura de Vaan zet de wekker en geniet

Wat een dag!

Commentaar van een insider op de tijdrit in Tokio

Laura de Vaan kijkt naar haar oud-collega's

Tokio

Kijk hier de livestreams terug van triatlon en handbiken