Ed Roeters wint bij de aankoppelbikes

Jetze Plat verbetert parkoersrecord NHC Delden

Jetze Plat verbetert parkoersrecord NHC Delden

Het avondcriterium in hartje Delden is de oudste wedstrijd van het Nederlandse handbiken. Een echt monument dus. Oudere renners hebben er dan ook al vaak gereden.

Het criterium voor wedstrijdrijders op maandagavond is traditioneel de opening van de Twentse Rolstoel4daagse, een toerevenement voor alle soorten handbikers. Maar de Rolstoel4daagse is, net als vorig jaar, door de hitte geschrapt en vervangen door mini-uitstapjes in de frisse ochtenduren. Het criterium heeft gelukkig wel doorgang gevonden.
 

Recdordjager

Elk jaar opnieuw zweept de speaker de rijders op om het parkoersrecord te verbeteren. Op 22 juli stond onder anderen werelduurrecordhouder Jetze Plat aan de start en die houdt wel van zo'n bijzondere prestatie. Dus nam hij meteen de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Het resultaat: een nieuw record in 48 minuten en 49 seconden. Maar liefst 7 minuten sneller dan het oude record.

Traditioneel vindt voor het NHC-criterium ook een wedstrijd voor aankoppelbikers plaats. Hier ging de eerste plaats naar Ed Roeters bij de mannen en naar Geesje Schuiling bij de vrouwen.

De uitslagen van het criterium vind je hier.

 

03-07-2019
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws