Kijk op 17 april 2020 naar een jeugdserie op tv

Jetze en zijn figuranten

Op dinsdag 23 juli heeft op verzoek van Jetze Plat een groep handbikers meegewerkt als figurant aan een tv-opname voor een bekende jeugdserie. De naam van de serie mogen we niet verklappen. Melanie, Thijn, Chiel, Niek, Paul en Willem waren deze dag in hun eigen handbike de figuranten.

Onder superwarme weersomstandigheden moest eerst Jetze meerdere malen zijn kunsten als groot kampioen laten zien in een handbike. Volgens de andere handbikers deed hij dat als een echte BN'er, klaar voor een filmrol. Meerdere keren werden de woorden "stilte, camera, action" geroepen waarop de handbikers en de hoofdrolspeler moesten laten zien dat ze konden acteren, en zelfs konden playbacken.

Hoofdrolspeler
Voor de hoofdrolspeler zelf was het wel even wennen in zo’n snelle handbike, maar gaandeweg de opnames kreeg hij het steeds beter onder de knie en reed zelfs diverse keren met de groep een rondje op de atletiekbaan waar de opnames plaatsvonden. Toen de woorden "Het staat erop" klonken was het voor de spelers ook welletjes, daar de hitte bijna niet te harden was.

We werden allemaal hartelijk bedankt voor onze medewerking. De jeugdserie waarvoor de opnames werden gemaakt is zeer bekend onder de jeugd.
De uitzending waarin wij zullen schitteren is op 17 april 2020, dus zet deze datum alvast in je agenda.

Promotie
Voor ons als deelnemers was het een mooie promotie voor het handbiken die we niet konden laten schieten. Heel Nederland kan dus op 17 april 2020 zien dat mindervalide medeburgers ook topsport bedrijven en kunnen acteren. Mocht je tijdens een tocht of wedstrijd één van deze zeven BN'ers tegenkomen, vraag gerust om een handtekening.
 

Tekst: Willem van der Wal
Foto: geen, vanwege strikte geheimhouding tot 17 april 2020

31-07-2019
Overig nieuws

Met wetenschappelijke onderbouwing

Alle voordelen van handbiken

Laura de Vaan bij haar afscheid als topsporter:

’Ik ben vooral trots, maar ik had graag op een ander moment afscheid genomen.’
NHC Rotterdam in beeld
NK Para-cycling in bewegend beeld

Wegkampioenen 2020 bekend

Mooie strijd op Nedereindse Berg in Utrecht in woord en beeld

'Eindelijk weer een wedstrijd'

Tijdritkampioenen 2020 bekend