Diego Ballesteros combineert 'bid' Madrid 2020 met de Olympische Spelen in London

In 2008 reed Ballesteros per fiets de bijna 13.000 kilometer van Zaragoza, waar de Expo International werd gehouden, naar China's hoofdstad Beijing, gastheer van de Olympische Spelen.

De atleet Diego Ballesteros uit Aragon zal met zijn aangepaste fiets naar Londen, dit jaar gastheer van de Olympische Spelen, fietsen om het 'bid' voor Madrid 2020 te promoten. Het gaat om een reis van 1.800 mijl in zesentwintig etappes, van woensdag 4 juli tot eind juli.

Ballesteros werd aangereden door een auto in 2010 toen hij deelnam aan de wielerwedstrijd Race Across America in Amerika. Hij liep een dwarslaesie op, waardoor hij niet meer kon lopen en daarom begon hij een paar maanden later  met een 'handbike' (fiets aangedreven met de armen).

De fietser uit Barbastro vertrekt van het Retiro Park in Madrid op woensdag, rond 10.00 uur, en presenteert vandaag het project Madrid-Londen Challenge op het hoofdkantoor van de Kamer van Koophandel van Zaragoza.

In 2008 reed Ballesteros per fiets de bijna 13.000 kilometer van Zaragoza, waar de Expo International werd gehouden, naar China's hoofdstad Beijing, de thuisbasis van de Olympische Spelen van dat jaar.

Op weg naar Londen krijgt de Aragonees steun van Merche Miranda, fotograaf en hoofd logistiek van Etxebarrieta Eneko, die hem begeleidt tijdens het fietsen, en van de fysiotherapeut Alba Ribes van de Universiteit van Reus en twee televisie-technici.

Ballesteros geeft aan dat het ernstige ongeval in de Verenigde Staten zijn leven heeft veranderd, maar: "Ik heb het enthousiasme voor de sport, de uitdagingen en avontuur niet verloren."

Zijn bedoeling is het verspreiden van de slogan "Pedalear por la discapacidad" ("Trappen voor handicap"). Sommige mensen hebben al aangekondigd om met hem mee te fietsen op een bepaald moment: ex-wielrenner Perico Delgado op de eerste dag, Miguel Indurain bij het passeren van Navarra, en zelfs het Movistar-team op de rustdag van de Tour de France in Pau City op 17 juli.

Een aantal etappes heeft zelfs een lengte van meer dan zestig mijl. De laatste etappe gaat van Newhaven naar Londen. Na het voltooien van dit avontuur zou hij graag de strijd willen aangaan met zijn concurrenten op de Paralympics, maar het zal moeilijk worden om in aanmerking te komen voor kwalificatie.

Vertaald uit bron: Heraldo de Aragon, 2 juli 2012
02-07-2012
Overig nieuws

Astrid Oomens droomt van een fietsreis naar Portugal

Geniaal: handbiken met een fietscaravan (+ hulphond + rolstoel)

Ruim 47 kilometer in 1 uur! Bekijk de videobeelden.

Werelduurrecord handbiken weer in handen van Geert Schipper

Hoe moet je trainen voor een goede finishtijd?

Vermogen en finishtijd van de HandbikeBattle

Geannuleerd!

Rooie Zondag 23 oktober, de laatste ronde in de NHC

Tonneke's column

Honger

Snelle race in de Achterhoek

De nieuwe Nederlandse wegkampioenen