Coronavirus

Corona en het handbiken [liveblog]

Ook het handbiken is in de greep van het coronavirus. In dit artikel de laatste berichtgeving hierover.


01-04-2020
Corona-risico’s voor Battle-deelnemers: Adviezen van revalidatiearts Rutger Osterthun
Ook de HandbikeBattle moest wijken voor het coronavirus. ‘Daar ben ik het helemaal mee eens’, zegt dr. Rutger Osterthun, revalidatiearts dwarslaesie bij Rijndam Revalidatie. Wat zijn de corona-risico’s voor Battle-deelnemers?

31-03-2020
De European Paracycling Games in Oostenrijk zijn uitgesteld van 20-24 mei naar 9-11 oktober. Het van oorsprong derde EHC-evenement gaat van 5 naar 3 etappes.

30-03-2020
De Paralympische Spelen zijn verplaatst naar 24 augustus tot en met 5 september 2021.

29-03-2020
HandbikeBattle is verplaatst naar 17 juni volgend jaar. Later dit jaar meer informatie.

26-03-2020
Wellspect Amstel Gold Handbike Xperience in Valkenburg afgelast.


26-03-2020
De RijndamRacers trainen nu op veilige afstand
Traditiegetrouw pakken de RijndamRacers hun training voor de HandbikeBattle altijd degelijk aan. Niet voor niks zijn zij in Oostenrijk vaak het beste team. Maar nu is alles anders. De Battle is afgelast, net als de training op de Posbank half april. Hoe traint het team van Rijndam – dat geheel uit vrouwen bestaat – nu?

26-03-2020

EHC Oostenrijk

De organisatie van het EHC-evenement in Oostenrijk (20 tot en met 24 mei) houdt er rekening mee dat het evenement verplaatst moet worden en hebben al alternatieve data, maar de Oostenrijkse overheid beslist - zoals het er nu naar uit ziet - rond Pasen.

25-03-2020
Kan ik nog buiten handbiken?
De maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen zijn aangescherpt. Het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Een aantal richtlijnen om rekening mee te houden als je besluit buiten te gaan handbiken (via KNWU).

24-03-2020
Het hing al een tijdje in de lucht maar ook de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio gaan niet door. Althans, niet in 2020.

24-03-2020
Nieuwe afgelastingen:
  • 19 april NHC Beverwijk
  • 26 april NHC Geldrop
  • 2 mei NHC Heusden/Zolder
  • 10 mei NHC Veendam
  • 30 mei NHC Westerhoven

20-03-2020
Ook de HandbikeBattle is gegrepen: "Helaas hebben wij moeten besluiten dat de HandbikeBattle dit jaar niet door kan gaan. De ontwikkelingen rondom de Corona-uitbraak zijn te onzeker en te onvoorspelbaar. We hebben alle opties overwogen; ook uitstel naar het najaar. Maar ook dan zijn er teveel onzekerheden en risico’s. De gezondheid van de deelnemers natuurlijk, maar ook van de begeleiders. Bovendien is niet duidelijk of de begeleiders en het medisch team dan vrij kunnen krijgen omdat het in de revalidatiecentra misschien veel drukker is na de corona-crisis."

20-03-2020
NHC Beverwijk en NHC Geldrop zijn de volgende in de NHC-aflastingen.

19-03-2020
Jetze Plat: "Bewegen nu nog belangrijker"
Een week geleden zat paratriatleet en handbiker Jetze Plat nog in het Spaanse Girona voor een trainingsstage, maar door de snelle verspreiding van het coronavirus moest hij dat afbreken. Hoe pakt hij zijn training nu thuis verder op?

19-03-2020
De training voor de HandbikeBattle bij de Posbank, op 18 april, is afgelast.

19-03-2020
NHC Rotterdam 4 april afgelast
Ook de tweede wedstrijd van de NHC is afgelast vanwege het coronavirus. Op 4 april dus geen race in Rotterdam. Organisator Vincent Harte bekijkt de mogelijkheid om de wedstrijd later dit jaar in te halen. Kijk hiervoor op www.rwcahoy.nl.

17-03-2020
Andus Group Vrijstad Vianen Loop afgelast
De Andus Group Vrijstad Vianen Loop is verplaatst naar 28 juni. Tijdens dit loopevenement worden voor het eerst handbikers toegelaten.

13-03-2020
EHC Rosenau gaat niet door
De EHC-races in Rosenau zijn geannuleerd vanwege het Coronavirus. De deelnemers zullen de reeds betaalde startgelden binnen acht dagen terug krijgen.

11-03-2020
Voorlopig geen wedstrijden voor de Nationale Handbike Competitie
Vanwege het coronavirus heeft de KNWU besloten tot nader order geen wedstrijden mee te laten tellen voor klassementen zoals de NHC. Of een wedstrijd doorgaat of wordt afgelast is aan de organisator. Het KNWU-besluit betekent dat de eerste NHC-wedstrijd op 21 maart in Warns niet zal meetellen voor de NHC. Of dat ook het geval zal zijn met de wedstrijd in Rotterdam op 4 april is nog niet bekend. Besluit de organisator om Warns wel te laten doorgaan dan kan iedere handbiker daar starten, maar de resultaten tellen niet mee voor de NHC. Meer informatie over de tijdrit in Warns vind je hier.

Start liveblog Corona en het handbiken
19-03-2020
Overig nieuws

Adviezen van revalidatiearts Rutger Osterthun

Corona-risico’s voor Battle-deelnemers

HandbikeCinema

Het fenomeen Alessandro Zanardi

Coronavirus

De RijndamRacers trainen nu op veilige afstand

Coronavirus

Kan ik nog buiten handbiken?

Jetze Plat

'Bewegen nu nog belangrijker'

Coronavirus

Corona en het handbiken [liveblog]