Als het mag dan kan het nog

Kunnen we dit najaar wedstrijden rijden?

Een definitief antwoord op die vraag is op dit moment (30 april) onmogelijk te geven. Niemand weet nu wat de Nederlandse overheid vanaf 1 september zal toestaan. Maar als handbikewedstrijden dit najaar zouden mogen, dan kan er dit seizoen toch nog wat moois gebeuren.


Clubparkoers

De kans om nog een wedstrijd te rijden is het grootst op afgesloten clubcircuits. Daar zijn wedstrijden relatief makkelijk en goedkoopte organiseren, omdat het parkoers altijd beschikbaar is en de kosten laag zijn.Dus de organisatoren van de afgelaste NHC-wedstrijden op clubparkoersen zouden na 1 september alsnog die handschoen kunnen opnemen. Tenminste, als zij dat willen.


KNWU

Wanneer in de komende tijd duidelijk wordt dat handbikewedstrijden weer zijn toegestaan dan komt de KNWU meteen in actie. Samen met onder meer de Commissie Para-cycling wordt geïnventariseerd welke organisatoren nog concrete ambities hebben tussen begin september en half oktober. Als alles meezit kan dat nog leiden tot een - korte – wedstrijdkalender. 


Nederlands Kampioenschap?

Natuurlijk zullen niet alle afgelaste wedstrijden alsnog plaatsvinden.Sommige organisatoren richten hun ambitie nu al uitsluitend op 2021. Anderenwachten af. Maar als het mag dan is een handvol wedstrijden op nationaal niveaunog mogelijk, inclusief het Nederlands Kampioenschap Para-cycling op de weg, metonder anderen de handbikers.


De Vlamingen hebben een mooi woord voor de mogelijkheid dat er dit najaar nog iets van het wedstrijdseizoen gered wordt: ‘een waterkansje’.

30-04-2020
Overig nieuws

Fietsestafette - geïnspireerd door Wout Deelstra †

Geld voor drie handbikes bij elkaar trappen

Virtueel toeren in je eigen omgeving

Twentse Rolstoel4Daagse met Strava

Bondscoach Eelke van der Wal kijkt richting Tokio

‘Jennette, Tim en Jetze zijn onze supertoppers voor de Spelen’

Indoor of outdoor, alleen of samen, met of zonder smarttrainer

Lekker trainen
Handbike Classificatie 2021 voor nationale evenementen

Ex-motorcrosser: ‘Ik voelde de adrenaline weer door mijn lijf gieren’

John Schot test de Praschberger Speedbike Competition CC