Solo & toch samen op 21 juni

Doe de Alternatieve HandbikeBattle vanuit je huis

Omdat de 8e HandbikeBattle in Oostenrijk vanwege Corona is afgelast, heeft de organisatie een alternatieve editie bedacht in Nederland. Tussen 11 en 13 uur op zondag 21 juni rijd je een zelf gekozen traject. Dat registreer je via de speciale Strava-groep AlternatieveHandbikeBattle 2020. Hoe hard of hoe ver je gaat, doet er niet toe. En je mag ook – anders dan in Oostenrijk – meedoen in een aankoppelhandbike. Er hebben zich al ruim 60 deelnemers uit het hele land opgegeven. Met en zonder begeleidende buddy.


Toasten na afloop

Volgens Abel ten Hoorn van de HandbikeBattle-organisatie wordt het een gedenkwaardig evenement. ‘Vlak voor de start openen we een onlineplatform, waarop alle deelnemers elkaar kunnen zien. Klokslag 11 uur geeft wereldkampioen Jetze Plat het startschot. Na de finish kun je opnieuw op het platform inloggen om samen een toast uit te brengen. Een week nadien krijgen alle deelnemers een digitaal certificaat toegestuurd. O ja, als de weersvoorspelling voor 21 juni slecht is dan verhuizen we het evenement naar zaterdag 20 juni. Net als dat in Oostenrijk kan gebeuren bij slecht weer', aldus Abel.


Saamhorigheid

‘Het is natuurlijk niet te vergelijken met de echte Battle,maar op deze virtuele manier heb je als handbiker een doel om voor te trainen’, zegt tophandbiker Mischa Hielkema – ambassadeur van de HandbikeBattle. ‘Als overal in het land op 21 juni tussen 11 en 1 handbikers in touw zijn dan geeft dat een gevoel van saamhorigheid. Je rijdt apart maar toch samen. En dat samen handbiken is iets wat we nu allemaal enorm missen.’ 


Voor je inschrijving en informatie over de werking van de Strava-app kun je hier terecht.

04-06-2020
Overig nieuws

Impressie van een stralende HandbikeBattle Dutch Edition

Alles liep soepel behalve die klim op het Tom Dumoulin Bikepark

HandbikeBattle Dutch Edition 2021 op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard

Trots en teambuilding bij de enthousiaste HelioHeroes

Rooie Zondag - 17 oktober – schrijf je in!

Een echte kermiskoers in hartje Breda

Wat een prachtige uitzichten op de bergen!

De Alpentocht van Sandra Prins

Een kennismaking met Frontline in Brummen

Groot in handbikes met ondersteuning

Een beeldverhaal van Inge en Mathilde

De Fuji kleurt oranje