Voor licentiehouders en basisleden

Inschrijving NK Para-cycling Weg geopend!

Groot nieuws! Op 19 september vindt het NK Para-cycling 2020 plaats in Utrecht. Bij hoge uitzondering zijn dit keer ook renners met een KNWU-basislicentie welkom, naast natuurlijk de renners met een wedstrijdlicentie. 


Dit kampioenschap zou eigenlijk in juni plaatsvinden in het Utrechtse Wilhelminapark. Vanwege corona is het verschoven naar 19 september en naar het uitdagende Wielercircuit op de Nedereindse Berg. Het parkoers schotelt de renners elke ronde een klim voor – en dus ook een afdaling. De organisatie is in handen van het Wielerplatform Utrecht, in samenwerking met de handbikers van WV Het Stadion.


Om in dit magere jaar aan handbikers met een basislidmaatschap een extra wedstrijd te bieden heeft de KNWU besloten om hen startgelegenheid te geven op dit NK. Wel is het zo dat basisleden niet in aanmerking komen voor een NK-medaille of nationale kampioenstrui. Dat voorrecht is alleen voorbehouden aan renners met een wedstrijdlicentie. De basisleden met een ereplaats zullen wel apart gehuldigd worden, zonder Wilhelmus.


Inschrijven voor deze bijzondere wedstrijd kan via mijnKNWU . Zie ook de KNWU-website voor meer informatie.


20-08-2020
Overig nieuws

Wel alternatieve evenementen in Nederland

Ook geen HandbikeBattle in 2021

Onderzoek naar handbikeclassificatie

Tijdritprestatie van handbikers in verschillende klasses

Met wetenschappelijke onderbouwing

Alle voordelen van handbiken

Laura de Vaan bij haar afscheid als topsporter:

’Ik ben vooral trots, maar ik had graag op een ander moment afscheid genomen.’
NHC Rotterdam in beeld
NK Para-cycling in bewegend beeld