4 wedstrijden, waarvan 2 kampioenschappen

Aangepaste wedstrijdkalender 2020 para-cycling

Aangepaste wedstrijdkalender 2020 para-cycling

Er zijn dit najaar toch nog vier nationale wedstrijden voor handbikers. Op 15 september (NK Tijdrijden Amsterdam), 19 september (NK Weg Utrecht), 26 september (NHC Rotterdam) en 10 oktober (NHC Breda). Omdat dit in 2020 de enige wedstrijden in Nederland zijn, mogen zowel licentiehouders als basisleden aan al deze wedstrijden meedoen. Dat is een unieke kans!


NK Tijd Amsterdam 15 september

Na alle corona-ellende kun je dit jaar dus toch nog vlammen op diverse wielerparkoersen in het land. De eerste afspraak is op dinsdag 15 september overdag op de wielerbaan van Sloten in Amsterdam, waar de KNWU-coaches van Para-cycling het NK Tijdrijden organiseren voor Nederlandse tandems, cycling, tri-cycling en handbikes. Het brede circuit van 2,5 km lengte is geschikt voor laagvliegers en daarom geknipt voor tijdrijden. De renners starten in blokken, zodat er steeds een beperkt aantal sporters in de baan rijdt. Tussen de blokken door is er gelegenheid om het parkoers te verkennen. Inschrijven kan via mijnknwu tot vrijdag 11 september. Bijschrijven kan niet. Let op: alleen renners met een KNWU-wedstrijdlicentie komen in aanmerking voor een kampioenstrui of medaille. Basisleden worden apart geklasseerd en gehuldigd maar komen niet in aanmerking voor het kampioenspodium.


NK Weg Utrecht 19 september

Vier dagen later vindt op zaterdag 19 september op de Nedereindse Berg in Utrecht het NK Weg voor Para-cycling plaats. De organisatie is in handen van het Wielerplatform Utrecht, dat eigenlijk in juni hetzelfde NK zou organiseren in de binnenstad. Dat is nu verplaatst naar een uitdagend wielercircuit-met-klim en windgarantie buiten de stad. Ook dit NK is toegankelijk voor Nederlandse para-cyclingrenners met een wedstrijdlicentie of met een basislidmaatschap. De basisleden worden apart gehuldigd met ereprijzen, de licentiehouders strijden om de rood-wit-blauwe truien en de medailles. Inschrijven kan via mijnknwu tot 15 september. Bijschrijven kan niet. Meer informatie vind je op www.wielerplatformutrecht.nl.


NHC Rotterdam 26 september, NHC Breda 10 oktober

Voor de handbikers zijn er tot slot nog twee mooie NHC-wedstrijden op de wielercircuits in Rotterdam (26 september) en Breda (10 oktober). Inschrijven kan via mijnknwu. Zoals bekend zijn NHC’s altijd toegankelijk voor basisleden en licentiehouders. Afhankelijk van de regionale coronaregels is er wellicht ook startgelegenheid voor handbikers uit België. Informeer daar zelf naar bij de organisator. Omdat er in 2020 in totaal maar twee NHC-wedstrijden zijn, vervalt het eindklassement dit jaar. Daar staat tegenover dat we samen wel een sportief einde kunnen vieren van een heel bijzonder seizoen.


Foto Bert Willems

31-08-2020
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws