Fietsestafette - geïnspireerd door Wout Deelstra †

Geld voor drie handbikes bij elkaar trappen

Geld voor drie handbikes bij elkaar trappen

Tijdens de Pinksterdagen fietst een groep vrienden uit Borger in estafette zo’n 1500 kilometer langs de Nederlandse grenzen. Zij doen dat voor een heel goed doel: geld inzamelen om drie handbikes te kopen.


Die handbikes zijn bestemd voor mensen die niet meer op een normale fiets kunnen rijden. ‘Alle estafettefietsers hebben mijn broer Wout gekend, die een half jaar geleden is overleden’, vertelt Niek Deelstra. ‘Wout had een hersentumor en was gebonden aan een rolstoel. Hij hield ontzettend van sport. Hij handbikete en we weten hoeveel die handbike voor hem heeft betekend. Datzelfde plezier gunnen wij ook andere mensen. Daarom zamelen we geld in voor handbikes voor de Stichting Bevordering Aangepast Sporten in Emmen. De bikes komen te staan bij de gehandicapten­sportvereniging. We willen het handbiken op die manier beter toegankelijk maken. Deze fietsestafette is één van onze activiteiten.’


1500 km voor € 15000,-

Zestig uur lang, dag en nacht, zullen de 15 racefietsers in het Pinksterweekend via LF-routes de contouren van Nederland volgen. Vanwege corona doen ze dat in groepjes van drie. Streefdoel is om met deze en andere acties € 15.000,- op te halen, goed voor drie handbikes. Daarvan zijn al € 6.000 binnen via shirtsponsoring.


Iedereen kan dit prachtige doel sponsoren. Ga daarvoor naar Gofund.

06-05-2021
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws