WK Para-cycling Cascais Portugal

Wereldtitels tijdrijden voor Mitch, Jetze, Jennette en Chantal

Nederland is uitstekend begonnen op het Wereldkampioenschap Para-cycling in Cascais (Portugal). Op de tijdrit veroverden Mitch Valize (MH5), Jetze Plat (MH4), Chantal Haenen (WH5) en Jennette Janssen (WH4) alle vier goud.

Bij de mannen H5 eindigde Tim de Vries net naast het podium op een vierde plaats, gevolgd door Johan Reekers (5e). Bij de mannen H4 finishte Geert Schipper als vijfde. In de MH3 werd Europees kampioen Mark Mekenkamp 5e, Sidney Bito 14e en Mischa Hielkema 15e.

Van de vrouwen H5 won Europees kampioene Chantal Haenen de tijdrit. Bij de vrouwen H4 was regerend wereldkampioene Jennette Jansen de snelste en won dus goud.

De wegraces voor de handbikers vinden zondag plaats.