Eerste handbikewedstrijd van 2021

Recreanten en NHC-renners welkom in Varsseveld

Op een vijfsterren circuit in het Gelderse Varsseveld zijn op 28 augustus vastframehandbikers en recreanten met een aankoppelhandbike allemaal welkom. Ook de komende jaren. ‘We gaan dit evenement vier jaar lang organiseren’, belooft organisator Gerard van Balveren van De Ronde van de Achterhoek. ‘Want we willen alle sportieve handbikers graag de kans geven om zich bij ons te tonen.’


In 2019 vond in de marge van de wielerwedstrijd in de Achterhoek al een voorproefje plaats. Gehandicapte atleten op Racerunners en een Alinkers reden hun wedstrijd in de finishstraat van de wielerkoers. ‘Omroep Gelderland maakte er een mooie uitzending van en daarna kregen we de vraag om dit evenement te laten groeien. Zodoende combineren we nu op zaterdag het handbikecriterium in Varsseveld met de zondagse internationale wielerkoers vanuit Bredevoort’, legt Gerard van Balveren uit.


Twee aparte wedstrijden

Om 14 uur starten de recreanten in hun wedstrijd van 60 minuten plus 1 ronde. Recreanten zijn handbikers met een aankoppelhandbike of een vastframehandbike – maar zonder KNWU-licentie. Voor die recreanten heeft de organisatie mooie geldprijzen in petto: individueel voor mannen en vrouwen, per team en per mixed team.

En om 16 uur gaan de snelle KNWU-licentiehouders van start voor hun eerste NHC-wedstrijd van het jaar. Altijd spectaculair om te zien. Ook dit criterium duurt 60 minuten plus 1 ronde. En ook hier is de prijzenpot per (gecombineerde) klasse royaal gevuld.


Reiskosten vergoed

Over geld gesproken, alle deelnemers in Varsseveld krijgen een prima reiskostenvergoeding. Het is duidelijk dat de organisatie er alles aan doet om zoveel mogelijk handbikers aan de start te krijgen. Logisch want het evenement belooft een sportief spektakel te worden. ‘Ons circuit is breed en geheel geasfalteerd. Het vraagt om stuurmanskunst en kracht in de bochten. En snelheid op de rechte stukken. Hier kan elke handbiker zich helemaal uitleven. Zeker na de lange periode zonder HandbikeBattle en andere wedstrijden’, aldus de organisator die op 28 augustus graag heel veel handbikers begroet.


Meer informatie over dit evenement vind je in de kalender.

www.rondevandeachterhoek.nl??

03-08-2021
Overig nieuws
Oprichting nieuwe handbikeclub in Amersfoort

Tweede Handbike Hygge in Denemarken

Gezellig trainen bestáát

Te koop bij Double Performance

Creatieve handbikes van Ultina: de Vektor

Bij het vertrek van een succesrijke bondscoach

Eelke van der Wal - aanjager van para-cycling op topniveau

Impressie van een stralende HandbikeBattle Dutch Edition

Alles liep soepel, behalve die klim op het Tom Dumoulin Bikepark

HandbikeBattle Dutch Edition 2021 op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard

Trots en teambuilding bij de enthousiaste HelioHeroes