Fotoalbum van de eerste Nederlandse wedstrijd van dit seizoen

Op de Olympus in Varsseveld

Het was even wennen tijdens de NHC-seizoensopening van 2021. Want in Varsseveld moest je jezelf opnieuw uitvinden. Hoe rijdt je ook al weer in een peloton? Hoe sterk zijn mijn armen na een competitieloos coronajaar? Wie zijn nu mijn concurrenten? En hoe hard gaan die?


Het bochtige asfaltcircuit op een modern industrieterrein in de Achterhoek gaf je antwoord op al deze vragen. Met 8 ruime bochten per ronde was het een ideale leerschool voor bochtentechniek op hoge snelheid. Het kleine peloton hielp om veilig te wennen aan de handbikers om je heen. O ja, er woei ook pittige wind, dat voelde je al gauw aan je armen. Maar de groepjes gaven gelukkig beschutting. En enthousiast publiek langs de kant, dat was lang geleden.


UncleBert

Fotograaf Bert Willems had eigenlijk in Tokio willen zitten om de verrichtingen zijn neefje Jetze Plat en de andere handbikers te vereeuwigen. Omdat dat niet mocht heeft Bert zich uitgeleefd op de mindere goden van de Olympus in Varsseveld. Hij legde zowat alle deelnemers aan de recreantenrace vast op de gevoelige fotochip. En natuurlijk maakte Bert ook prachtplaten van de snelle meiden en jongens. Zo'n reportage is echt een cadeautje voor de sporters en voor de organisatoren.


Foto's Bert Willems

29-08-2021
Overig nieuws
Oprichting nieuwe handbikeclub in Amersfoort

Tweede Handbike Hygge in Denemarken

Gezellig trainen bestáát

Te koop bij Double Performance

Creatieve handbikes van Ultina: de Vektor

Bij het vertrek van een succesrijke bondscoach

Eelke van der Wal - aanjager van para-cycling op topniveau

Impressie van een stralende HandbikeBattle Dutch Edition

Alles liep soepel, behalve die klim op het Tom Dumoulin Bikepark

HandbikeBattle Dutch Edition 2021 op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard

Trots en teambuilding bij de enthousiaste HelioHeroes