Fotoalbum van de eerste Nederlandse wedstrijd van dit seizoen

Op de Olympus in Varsseveld

Op de Olympus in Varsseveld

Het was even wennen tijdens de NHC-seizoensopening van 2021. Want in Varsseveld moest je jezelf opnieuw uitvinden. Hoe rijdt je ook al weer in een peloton? Hoe sterk zijn mijn armen na een competitieloos coronajaar? Wie zijn nu mijn concurrenten? En hoe hard gaan die?


Het bochtige asfaltcircuit op een modern industrieterrein in de Achterhoek gaf je antwoord op al deze vragen. Met 8 ruime bochten per ronde was het een ideale leerschool voor bochtentechniek op hoge snelheid. Het kleine peloton hielp om veilig te wennen aan de handbikers om je heen. O ja, er woei ook pittige wind, dat voelde je al gauw aan je armen. Maar de groepjes gaven gelukkig beschutting. En enthousiast publiek langs de kant, dat was lang geleden.


UncleBert

Fotograaf Bert Willems had eigenlijk in Tokio willen zitten om de verrichtingen zijn neefje Jetze Plat en de andere handbikers te vereeuwigen. Omdat dat niet mocht heeft Bert zich uitgeleefd op de mindere goden van de Olympus in Varsseveld. Hij legde zowat alle deelnemers aan de recreantenrace vast op de gevoelige fotochip. En natuurlijk maakte Bert ook prachtplaten van de snelle meiden en jongens. Zo'n reportage is echt een cadeautje voor de sporters en voor de organisatoren.


Foto's Bert Willems

29-08-2021
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws