Fotoalbum van de eerste Nederlandse wedstrijd van dit seizoen

Op de Olympus in Varsseveld

Het was even wennen tijdens de NHC-seizoensopening van 2021. Want in Varsseveld moest je jezelf opnieuw uitvinden. Hoe rijdt je ook al weer in een peloton? Hoe sterk zijn mijn armen na een competitieloos coronajaar? Wie zijn nu mijn concurrenten? En hoe hard gaan die?


Het bochtige asfaltcircuit op een modern industrieterrein in de Achterhoek gaf je antwoord op al deze vragen. Met 8 ruime bochten per ronde was het een ideale leerschool voor bochtentechniek op hoge snelheid. Het kleine peloton hielp om veilig te wennen aan de handbikers om je heen. O ja, er woei ook pittige wind, dat voelde je al gauw aan je armen. Maar de groepjes gaven gelukkig beschutting. En enthousiast publiek langs de kant, dat was lang geleden.


UncleBert

Fotograaf Bert Willems had eigenlijk in Tokio willen zitten om de verrichtingen zijn neefje Jetze Plat en de andere handbikers te vereeuwigen. Omdat dat niet mocht heeft Bert zich uitgeleefd op de mindere goden van de Olympus in Varsseveld. Hij legde zowat alle deelnemers aan de recreantenrace vast op de gevoelige fotochip. En natuurlijk maakte Bert ook prachtplaten van de snelle meiden en jongens. Zo'n reportage is echt een cadeautje voor de sporters en voor de organisatoren.


Foto's Bert Willems

29-08-2021
Overig nieuws

Wat een prachtige uitzichten op de bergen!

De Alpentocht van Sandra Prins

Een kennismaking met Frontline in Brummen

Groot in handbikes met ondersteuning

Een beeldverhaal van Inge en Mathilde

De Fuji kleurt oranje

Laura de Vaan zet de wekker en geniet

Wat een dag!

Commentaar van een insider op de tijdrit in Tokio

Laura de Vaan kijkt naar haar oud-collega's

Tokio

Kijk hier de livestreams terug van triatlon en handbiken