Een kennismaking met Frontline in Brummen

Groot in handbikes met ondersteuning

Groot in handbikes met ondersteuning

Elk jaar leren meer en meer handbikers waar Brummen ligt. In die Gelderse plaats is namelijk een bijzonder bedrijf gevestigd - Frontline. Daar bedenken ze spontaan technische oplossingen voor je persoonlijke wensen. Ze fabriceren handbikes en onderdelen en rekenen daarvoor eerlijke prijzen. Logisch dat steeds meer handbikers richting Brummen reizen.


In het hart van dit pittoreske dorp staat een fris, modern winkelpand. Je zou niet zeggen dat op deze plek honderd jaar geleden ook al fietsen werden verkocht. En sinds 2013 zijn dat handbikes. Hoe dat komt legt directeur Jesse Wilbrink (op de bovenste foto) graag uit: ‘Mijn vader Arjan stond in het dorp bekend om zijn technisch vernuft. Ze noemden hem Willie Wortel. In 2013 kwam klant Hans - met een dwarslaesie - in de winkel. Hij had een heel dure aankoppelhandbike maar klaagde over het rijcomfort. En over de hoge prijzen elders. Arjan verbeterde het comfort en ontdekte dat zoiets helemaal niet duur hoeft te zijn. Hij kocht een lasapparaat en een slijptol en bouwde een aankoppelhandbike met een Sparta ION-motor. Omdat de motor voorop staat (front) en ‘line’ duidt op goede kwaliteit, doopte hij de winkel Frontline.


Top End

Later kwam zoon Jesse erbij voor de commerciële kant. Die is nu directeur/eigenaar. Frontline heeft zeven medewerkers in dienst. Allemaal breed opgeleid voor het aanmeten, lassen, opbouwen, spuiten en onderhouden van vooral aankoppelbare handbikes met ondersteuning. Ook maakt Frontline eigen vastframe handbikes met ondersteuning, onder meer geschikt voor de HandbikeBattle. Tot slot is Frontline dealer van Top End handbikes.


Klanten als ambassadeurs

‘Met deze inzet hebben we onze omzet en aantallen elk jaar verdubbeld’, constateert Jesse. ‘Met dank aan onze klanten, die we beschouwen als ons visitekaartje. Samen vormen we de Frontline- community. We organiseren jaarlijks een klantendag. Met een tochtje, een hapje en een drankje. We zien dan tevreden gezichten. Veel klanten maken gebruik van het persoonsgebonden budget van de WMO. Daarmee shoppen ze voor een nieuwe (aankoppel)handbike met ondersteuning. Omdat we bekend staan om onze eerlijke prijs-kwaliteit verhouding, komen ze vaak meteen naar ons toe voor een proefrit. Maar ik vind dat je altijd ook elders moet proefrijden – om een weloverwogen keuze te kunnen maken.’


Frontline maakt veel zelf.


Liftje

Frontline gaat net zo lang door totdat je nieuwe handbike aan je rolstoel is gekoppeld, soms wordt dat nachtwerk – maar het lukt altijd! Wat elders niet kan, dat wordt hier gemaakt. Een extra wiel om het aankoppelstuk op een gewoon fietsenrek te vervoeren? Handvaten die met leer zijn bekleed? Een zelfrijdende handbike? Een liftje om de vastframe handbike op rolstoelhoogte te brengen? Een aanpassing voor een 20 inch wiel in de hometrainer? Ze hebben het hier allemaal. Frontline ademt echt de sfeer van Willie Wortel.


Bekijk hier een film over Frontline.

06-09-2021
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws