Rooie Zondag - 17 oktober – schrijf je in!

Een echte kermiskoers in hartje BredaMeld je snel aan voor de laatste NHC-wedstrijd van dit seizoen. Op een spectaculair stratenparkoers van 1100 meter rond de oude gevangenis van Breda. Je rijdt pal langs de kermis.


Dit kermisrondje is de ultieme uitdaging. Het vergt stuurmanskunst in de bochten én op de korte rechte stukken onder lommerrijke bomen. Je racet dwars door het kermiskabaal. Eigenlijk ben je in Breda zélf een kermisattractie. In deze wielergekke stad in het zuiden staat geheid enthousiast publiek.


Veiligheid voorop

‘We zijn blij dat de handbikers zich kunnen presenteren in de binnenstad’, zeggen Willem Dielemans en Gerard Kalis van WV Breda. ‘Dit is een buitenkansje, zeker nadat we eerder twee NHC-wedstrijden moesten afgelasten vanwege corona. En ja, het parkoers is ook heel speciaal. Het is links en rechts helemaal afgezet met 2200 meter dranghekken. Dat is vooral met het oog op de Fixed Gear Race, met doortrappers. Maar ook voor veilige wedstrijden voor de jeugd en de ID-renners. Voor de handbikers hebben we extra aanpassingen gemaakt. Daarom is dit evenement de kers op de taart van 2021.’


Via mijnknwu

Je kunt je aanmelden via mijnknwu. Handbikers zonder wedstrijd- of startlicentie kunnen vooraf via mijnknwu een dag-startlicentie kopen.Ter plekke bijschrijven kan nog op 17 oktober.  Vanwege het korte rondje is een bumper absoluut verplicht. Meer informatie over de Rooie Zondag Race staat op www.rooiezondag.nl . 

Na de wedstrijd vindt op een overdekte locatie in de buurt de huldiging plaats van de Nationale Handbike Competitie 2021.

06-10-2021
Overig nieuws

Astrid Oomens droomt van een fietsreis naar Portugal

Geniaal: handbiken met een fietscaravan (+ hulphond + rolstoel)

Ruim 47 kilometer in 1 uur! Bekijk de videobeelden.

Werelduurrecord handbiken weer in handen van Geert Schipper

Hoe moet je trainen voor een goede finishtijd?

Vermogen en finishtijd van de HandbikeBattle

Geannuleerd!

Rooie Zondag 23 oktober, de laatste ronde in de NHC

Tonneke's column

Honger

Snelle race in de Achterhoek

De nieuwe Nederlandse wegkampioenen