Oprichting nieuwe handbikeclub in Amersfoort

Oprichting nieuwe handbikeclub in Amersfoort

Dit initiatief kleurt een witte vlek in op de kaart van noordoost-Utrecht en west-Gelderland. WV Eemland heeft een fraai geasfalteerd wielerparkoers, met rechte stukken, bochten en een viaduct. Ideaal om te trainen.


De nieuwe handbike-afdeling wil handbikers van 16 jaar en ouder samen laten sporten. ‘Sporten is gezond en zeker voor mensen met een beperking erg belangrijk. De toegankelijkheid van de wielervereniging is al op orde. Er is een kantine, mindervaliden toilet, voldoende parkeergelegenheid, vrijwilligers (studenten van het ROC) voor assistentie en zelfs iemand die ons wil trainen’, schrijft de kersverse handbike-afdeling.


Ook voor aankoppelaars

Belangstellenden hoeven niet speciaal eerst een sporthandbike aan te schaffen. Ook mensen met een (elektrisch ondersteunde) aankoppelbike zijn welkom. De bedoeling is om in groepsverband te trainen en toertochten te rijden in de omgeving. WV Eemland verwacht dat er voldoende animo bestaat bij handbikers in de regio Amersfoort, Soest, Baarn, Bunschoten, Nijkerk, Hoevelaken en Woudenberg.


Kick-off

De kick-off zal zijn op vrijdag 11 maart van 13:00 uur tot 15:30 uur in het clubhuis van WV Eemland op sportpark Zielhorst 2 aan de Rondweg Oost in Amersfoort. Op de agenda staan koffie met een broodje, opening door de wethouder, demonstratie en natuurlijk de mogelijkheid om zelf in een handbike een rondje te maken op het mooie wielercircuit.

19-01-2022
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws