Adviseur Anton de Rooij van het Experience Center van Sunrise Medical:

Dat ik zelf rolstoeler ben, schept een band met de klant’

Dat ik zelf rolstoeler ben, schept een band met de klant’

Wie een nieuwe handbike of rolstoel nodig heeft, zal naar een dealer in de buurt gaan om er eentje te passen. Maar – en dat is een probleem – de meeste dealers hebben niet alle modellen en maten in de winkel staan. Of in sommige gevallen toch de expertise van Sunrise Medical nodig tijdens de passing. En daarom is het zo handig dat Sunrise Medical sinds een jaar twee plekken heeft waar je persoonlijk jouw nieuwe rolstoel of handbike kunt passen en uitproberen: de Experience Centers in Nieuwegein en Helmond.


Anton de Rooij is adviseur in die Experience Centers van Sunrise Medical. ‘We hebben er alle modellen staan uit onze catalogus. Je mag erin zitten en rondrijden. Je kunt ze vergelijken op uiterlijk en comfort. We hebben een grote spiegel om te zien hoe anderen jou zien. Maar het belangrijkste is: als klant kun je zelf in alle rust voelen welke stoel het beste past.’


Passing

Adviseur Anton de Rooij zit al dertig jaar in een rolstoel – na een ongeluk met zijn crossmotor. ‘Ik merk vaak dat bezoekers bij binnenkomst even opkijken. Zo van: hé, hij zit ook in een rolstoel. Dat schept een band.’ Hij is een enthousiast rolstoelbasketballer en gebruikt daarbij uiteraard een model uit de eigen collectie.


Voordat Anton een afspraak maakt voor een passing informeert hij waarvoor je de rolstoel of handbike gaat gebruiken. Wil je een vaste rolstoel of een vouwbare? Is de rolstoel voor de hele dag of voor kortere perioden? Hoe is je rompstabiliteit? Wat is de zitbreedte, lengte? Wil je een aankoppelstuk, met of zonder elektrische ondersteuning? ‘En natuurlijk is het ook van belang om vooraf het beschikbare budget te kennen. Via de WMO is de vergoeding anders dan met een PGB met eventueel een eigen bijdrage. Zo houden we de opties realistisch.’ Op het moment van de afspraak in het Experience center staat dan het juiste product klaar voor de klant om uit te proberen.


Soorten en maten

Wie een vastframe handbike zoekt komt terecht bij een Quickie. Ook die zijn er in soorten en maten. Voor de toerfietser of recreant is er de Quickie Shark RT-serie. Voor de wedstrijdrijder de Quickie Shark RS-serie. Wie een aankoppelhandbike zoekt heeft de keuze uit de Attitude-serie met als opties Manual, Hybrid en Power. Voor jongeren is er de Attitude-Junior. En dan zijn er nog de actieve rolstoelen voor tennis, basketbal en rugby. In het Experience Center hebben bijna alle modellen een zwarte kleur, maar Sunrise Medical heeft een uitgebreide kleurkeuze met meer dan wel 30 verschillende kleuren voor het frame, accessoires en kussens. Een handbike of rolstoel kopen in het Experience Center kan niet. De levering aan de klant verloopt altijd via de dealers van Sunrise Medical.


Droom

Na een jaar ervaring in het Experience Center heeft Anton de Rooij nog een droom. Hij zou graag de beschikking hebben over een testrondje voor rolstoelen en handbikes. ‘Een veilig circuit met asfalt, grint, grond en klinkers. En natuurlijk met verschillende soorten drempels en stoepranden.’ Wie weet, komt zijn droom gauw uit.


Wil jij ook een rolstoel of handbike uitproberen in het Experience Center dan kan je een afspraak maken via deze link.


Kortingsvoucher

Daarnaast heeft Handbiken.nl nog iets extra’s voor je in petto, neem je deze voucher mee dan krijg je direct 250 euro korting op accessoires van je handbike of rolstoel.

28-02-2019
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws