Kermisronde van Westerhoven op 28 mei

Alex Boogaars rijdt mee in zijn thuiswedstrijd

Alex Boogaars rijdt mee in zijn thuiswedstrijd

Westerhoven (in de Brabantse Kempen) heeft de eer om voor het eerst een NHC-wedstrijd te organiseren. Op 28 mei wordt het daar keigezellig, want er is ook nog kermis!


Alex Boogaars (klasse MH3) is in Westerhoven de plaatselijke favoriet, al woont hij in het nabije Luyksgestel. Hij is de enige handbiker bij de organiserende wielervereniging TWC De Kempen en stichting Wielerronde van Westerhoven. ‘Onze club wil als eerste in deze regio de wielersport voor handbikers promoten. We hopen op veel deelnemers. Natuurlijk doe ik graag mee. Ik zal vast enorm worden aangemoedigd.’


Asfalt en strakke klinkers

Samen met consul Albert van Maasakkers van het district Brabant Oost heeft Alex het criteriumrondje van 1500 meter verkend. ‘Een echt kermisrondje’, noemt hij het. ‘Bochtig, snel en soms smal. Spektakel dus.’ Het wegdek bestaat uit asfalt en strakke klinkers. Heel goed te doen voor handbikers vindt hij. Die verkenning vond al twee jaar geleden plaats, maar de coronamaatregelen staken toen een stok tussen de spaken. Gelukkig komt het er nu wel van. Dat is te danken aan Alex’ wielerclub, die een naam heeft hoog te houden met “het gezelligste wielerrondje in de Kempen”.


Trainen met nekkraag

Dat Alex (48 jaar) wereldberoemd is in de Kempen en omstreken is het gevolg van zijn jarenlange inzet als jeugdtrainer, MTB-trainer en mecanicien. Een ongeval met fietsen in 2018 bracht hem met een hoge dwarslaesie naar revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek. Daar maakte hij via een bevriende fysiotherapeut – zelf oud-renner - kennis met het handbiken. Samen trainden ze met groot doorzettingsvermogen – en Alex met een nekkraag - voor de HandbikeBattle 2019.


'Ik geniet weer van mijn sport'

Alex kwam na de revalidatie terug bij zijn club als trainer van de jeugd. Tot corona roet in het eten gooide. Hij zette de handbike tijdelijk aan de kant, kreeg ook medische problemen, maar zal desondanks van start gaan in ‘zijn’ ronde van Westerhoven. ‘In de handbike kan ik weer wielrennen. Het is wel anders dan eerst, maar ik geniet ervan dat ik weer kan sporten’ zegt hij met zijn Brabantse tongval. ‘Winnen zal ik niet, maar meedoen wel.’
Je kunt je inschrijven via MIJN KNWU of via een e-mail naar jeff.vantongeren67@gmail.com.
De handbikewedstrijd op zaterdag 28 mei gaat om 13.00 uur van start.

07-05-2022
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws