Sportieve strijd op hoog niveau in Beverwijk

Om de Kees van Velzen Cup

Om de Kees van Velzen Cup

Beverwijk, 4 september 2022. Na een jaar uitstel vond vandaag de eerste Kees van Velzen Cup plaats op het parkoers van BRC Kennemerland. Deze Cup is een wedstrijd voor landelijke handbikers in de verschillende klassen, zowel dames als heren. Het leverde gelijk een memorabele dag op met prachtige deelnemers!


Maar allereerst de reden waarom deze dag door BRC georganiseerd wordt. Een flink aantal jaren geleden zocht Kees van Velzen (handbiker, organisator, motivator, trainer) contact met BRC Kennemerland voor het gebruik van de baan voor wedstrijden en trainingen, maar ook voor het gebruik van de vereniging voor het organiseren van wedstrijden en het vinden van aansluiting voor deze unieke groep sporters. En omdat BRC het sociale aspect van de vereniging als één van de speerpunten in haar beleid heeft staan zetten wij als club de deuren wijd open.


Prachtige spirit

Dit resulteerde in een zeer enthousiaste, kundige en ook zeer gekoesterde samenwerking tussen de handbikers uit deze regio en onze club BRC. Trainingen zijn op ons parkoers georganiseerd, later ook wedstrijden tot een bezoek van de regionale omroep aan toe. Kees deelde zijn ideëen altijd weer met een prachtige spirit in de BRC bestuursvergaderingen. Maar Kees werd ziek, ongeneeslijk ziek. Voor vooral zijn naasten, maar ook voor de handbikers een klap in het gezicht. Ook als bestuur van BRC heeft ons dat zeer geraakt. Een leegte bleef achter.


De eerste Cup

Kees is niet meer. Maar om Kees te herinneren is door handbiker Dave Versluis het idee opgepakt (wellicht in samenwerking met anderen uit de groep) om jaarlijks de Kees van Velzen Cup te organiseren. Vorig jaar stotterde het nog even, maar dit jaar was de keuze een keuze die Kees gemaakt zou hebben; de wedstrijd ging door! Want we moeten ergens beginnen. En vandaag was die dag, met dank aan de geweldige hulp vanuit de EHBO’ers (Jenny en Gerri dank!) en de jury van de KNWU. Vanuit het bestuur werd de kantine beheerd plus het terrein aangekleed. En zo stond de eerste Kees van Velzen Cup als een huis met nogmaals dank aan de vele handen die ons hielpen, ook vandaag.


Trots

Nadat we Kees in een kort moment vooraf herdacht hadden, gaven zijn kinderen het startschot. En deze wedstrijd was niet te onderschatten want er waren twee Wereldkampioenen, een Iron Man, een Olympisch Kampioen en vele toppers daaromheen, allemaal op onze baan. Als BRC’ers glommen wij van trots, vandaar dat dit ook meteen is vastgelegd in een goede fotoserie (zie de link hieronder). De strijd lag op een zeer hoog niveau met gemiddelden van ruim 38 km/uur! De mannen gaven elkaar dan ook geen duimbreed toe en zo ontstond een spektakel die het kijken meer dan waard was.


Na afloop waren er dan ook goede woorden, veel waardering en een prachtig slotwoord door eerst John en daarna nog kort de familie van Kees. Het was een dag die in ieder geval op ons veel indruk gemaakt heeft. Zoals Kees dat eigenlijk altijd ook deed..
Tot volgend jaar.


https://www.flickr.com/photos/brckennemerland/albums/72177720301841872


Foto's in link: Cees Schrijen (BRC)

Foto bovenaan: Bert Willems

Wie gratis een foto van Bert wil bestellen kan hem een mailtje sturen. Graag met vermelding van Beverwijk, startnummer en of ander kenmerk (kleur shirt): bertwillems@kpnmail.nl

05-09-2022
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws